Noodlanding gefaket voor voetbalwedstrijd

Noodlanding gefaket voor voetbalwedstrijd
Foto: © SC

De liefde voor het voetbal kan erg ver gaan. Zo heeft de crew van een chartervliegtuig een gebrek aan brandstof als excuus verzonnen om de passagiers op tijd op een voetbalwedstrijd te kunnen afzetten.

Dit opmerkelijke voorval deed zich voor in Peru waar momenteel het WK U-17 wordt georganiseerd. De Gambiaanse president Yahya Jammeh had een toestel gehuurd die in de Peruviaanse hoofdstad Lima zou landen. Maar de crew wou landen in Piura omdat Gambia daar net tegen Qatar moest spelen.  

Betty Maldonado, woordvoerster van de Peruviaanse luchtvaartautoriteiten, zei dat de crew de luchtverkeersleiding in de maling had genomen door een gebrek aan brandstof te veinzen. Het ging om een goedkope truc. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar de luchthaven van Piura. Ze waren volledig voorbereid op een ramp.

De 289 Gambianen zagen hun ploeg winnen met 3-1. Eerder tegen Brazilië hadden ze al met dezelfde cijfers gewonnen. Straks komt Gambia nog in actie tegen de U17 van Nederland. Oranje moet van Gambia winnen met twee doelpunten verschil om zich te plaatsen bij de laatste acht.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties