Ghana op 1 punt van WK, maar zonder Kuffour

Ward Bollen
| 0 reacties
Ghana op 1 punt van WK, maar zonder Kuffour
Foto: © SC

De Servische bondscoach van Ghana, Ratomir Dujkovic, blijft bij z'n standpunt in de zaak rond Roma-verdediger Samuel Kuffour. De oefenmeester zette de ex-Bayern-speler een tijdje geleden uit de selectie omwille van disciplinaire redenen. Maar hij lijkt niet op die beslissing te willen terugkomen, want opnieuw behoort Kuffour niet tot de kern. De zaak doet in Ghana, dat mogelijk voor de eerste keer naar het WK trekt, heel wat stof opwaaien. Maar voorlopig is er weinig reden tot kritiek op de bondscoach, want de resultaten zijn er.

Ghana staat allang bekend als een degelijk voetballand dat vaak genoeg schitterende voetballers voortbracht. Toch waren de Ghanezen nog nooit aanwezig op een WK-voetbal, hoe raar dat ook klinkt. Mogelijk maken ze in 2006 wel hun debuut. Daarvoor hebben ze op de laatste speeldag over 2 weken nog één puntje nodig. Ghana trekt naar de Kaapverdische Eilanden, maar dat belooft allesbehalve een gezondheidswandeling te houden. Kaapverdië speelt steeds vol overgave in een mini-stadion met 8.000 staanplaatsen, waar de fans tot vlak aan de zijlijn staan. Er zijn amper 100 zitplaatsen in het stadion voor de hoger-geplaatsten van de eilandenstaat. Absolute vedette in het elftal van Ghana is middenvelder Michael Essien van Chelsea, die in de zomer voor 45 miljoen euro van Lyon naar Stamford Bridge trok.

De kern van Ghana:

Keepers: Sammy Adjei (Moadan Sport Ashdod, Israel), Philemon McCarthy (Feyenoord Academy), George Owu (AshantiGold)
Verdedigers: Yakubu Abubakari (Vitesse Arnhem, Netherlands), Issah Ahmed (Asante Kotoko), Illiasu Alhassan (King Faisal Babes), Emmanuel Duah (Nejmeh, Lebanon), John Mensah (Cremonese, Italy), John Paintsil (Hapoel Tel Aviv, Israel), Dan Quaye (Hearts of Oak), Dan Edusei (Egaleo, Greece)
Middenvelders: Stephen Appiah (Fenerbahce, Turkey), Godwin Attram (Al Shabab, Saudi Arabia), Yusuf Chipsah (Asante Kotoko), Himinu Dramani (Red Star Belgrade, Serbia and Montenegro), Michael Essien (Chelsea, England), Laryea Kingston (Krylya Sovietov Samara, Russia), Hamza Mohamed (Real Tamale United), Sulley Muntari (Udinese, Italy)
Aanvallers: Mathew Amoah (Vitesse Arnhem, Netherlands), Joetex Frimpong (Enyimba, Nigeria), Asamoah Gyan (Modena, Italy).
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties