Analyse ‘Den arbiter’ heeft het hem weer gelapt

Wim Pauwels
| 0 reacties
‘Den arbiter’ heeft het hem weer gelapt
Foto: © SC

‘den arbiter’ heeft het hem weer gelapt
 
Analyse Jupiler League
 
De man in het zwart heeft het weer gedaan!  Wanneer zullen ze de spelregels van het voetbal eindelijk eens snappen, die dekselse snoodaards?  Kritiek op onze arbiters is en blijft een vast gegeven in de kaderstukjes van de maandagkrant.  “Het was de schuld van de scheidsrechter” of “Die man is geen fluit waard” is steevast de uitleg van de trainer van de verliezende ploeg.  Ook dit weekend weer van dat in onze Jupiler League.  In Westerlo weten ze wel waarom ...
 
Na Club Brugge – Westerlo was de kritiek op scheidsrechter Gumienny het flagrantst.  De man in het zwart had de bal op de stip gelegd voor blauwzwart nadat Balaban ten val was gekomen / neergehaald - de uitleg verschilt naargelang de bron - door Gaspercic.  Voor trainer Helleputte was het kot te klein.  Nadien gooide STVV-voorzitter Duchatelet nog een extra bom in de arena.  Niemand vertelde er echter bij dat Club doorlopend de betere ploeg was geweest, de beste kansen had gehad en dat zoiets in driekwart van de wedstrijden leidt tot een overwinning.  2-1 voor Club was een moeizame maar niet meer dan logische zege.  Niets meer, niets minder.
 
Ook na Lokeren – Charleroi had scheidsrechter De Bleeckere de boter gegeten.  De enige reden waarom Charleroi verloor op Daknam was een wervelende en bloedstollende tweede helft van de mannen van trainer Muslin.  Niets meer, niets minder, once again!
 
Beveren was ook once again weer beter dan de tegenstander, maar kon opnieuw niet winnen.  Anderlecht was een keer trefzeker dankzij Jestrogol en keerde stilletjes maar tevreden terug uit de Freethiel.
 
Standard ging winnen in het Genkse Fenixstadion.  Even moeizaam als Anderlecht, dat wel, maar de Rouches hielden toch verbazingwekkend goed stand met zijn tienen tegen Genk dat te veel kansen de nek omwrong.
 
Zulte-Waregem blijft verbazen.  Het is ongelofelijk hoe de sympathieke West-Vlamingen week na week blijven groeien.  Lierse werd voor het seizoen nog een van de mogelijke revelaties genoemd.  Ik ken er elf die stilletjes in hun vuistje lachen.
 
Roeselare haalde keihard uit tegen La Louvière, dat nog altijd niet heeft kunnen winnen dit seizoen.  Moeskroen sluipt voorlopig uit de gevarenzone met hulp aan een bijzonder slappe vertoning van Germinal Beerschot.  Trainer Daerden stak voorbeeldig de hand in eigen boezem en liet de man in het zwart met rust.
 
Cercle kon als vierde West-Vlaamse club ook winnen dit weekend. Op het veld van FC BrusselsAA Gent kon niet winnen op het veld van Sint-Truiden.  Ondanks een mooi doelpunt van Wouter Vrancken tegen zijn ex-club.
 
Willen we de Jupiler League in het vervolg misschien spelen zonder scheidsrechter?  Of liever zonder trainers en voorzitters, zodat ze ook geen domme opmerkingen meer hoeven te geven achteraf ...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties