Vandereycken favoriet, Broos en Wilmots outsiders

Philippe Crols
| 0 reacties
Vandereycken favoriet, Broos en Wilmots outsiders
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis mag op 31 december opstappen als bondscoach van de Rode Duivels. De speculaties over zijn opvolger zijn al een tijdje aan de gang, maar René Vandereycken lijkt toch de favoriet te zijn. 

René Vandereycken is en was eigenlijk al een tijdje de grote favoriet om Aimé Anthuenis op te volgen, maar omdat hij nog een proces heeft lopen tegen Anderlecht waren zijn kansen fel geminderd. Dat komt natuurlijk omdat Roger Vanden Stock voorzitter is van Anderlecht en kandidaat bondsvoorzitter. Omdat de Anderlecht-voorzitter echter geen bezwaar zou hebben tegen Vandereycken lijkt de weg naar het trainerschap van Rode Duivels wagewijd open te liggen voor de Limburger. Enkel als de ex-Genk-trainer te hoge eisen zou stellen zou de voorkeur naar iemand anders gaan. 

Mocht Vandereycken geen nieuwe bondscoach worden, wie wordt het dan wel? Drie namen doen nog de ronde. Dat zijn die van Marc Wilmots, Morton Olsen en huidig Genk-trainer Hugo Broos. Die laatste voldoet perfect aan de eisen van bondscoach, maar ligt natuurlijk nog een tijdje onder contract bij Racing Genk. Genk-voorzitter Jos Vaessen heeft in elk geval nog niets gehoord van de bond en gaat er dus voorlopig vanuit dat de nieuwe bondscoach niet Hugo Broos zal worden. 

Wordt het dan Marc Wilmots? Met hem zou de Belgische bond natuurlijk een vrij groot risico nemen. De Waal heeft immers weinig of geen ervaring als trainer. Hij was eventjes trainer van Schalke 04 en afgelopen jaar hield hij het ook niet te lang uit bij STVV. Misschien dat assistent-coach bij de Rode Duivels voorlopig meer voor hem is weggelegd. Ook is er dus nog Morton Olsen. Hij is niet meer dan een outsider voorlopig. Hij zou inmiddels ook al in de belangstelling van het Turkse Besiktas staan dat momenteel ook geen trainer meer heeft. Mocht de Deen toch Belgisch bondscoach worden, dan zal hij meteen de eerste buitenlandse trainer zijn die die job krijgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties