KVK Tienen - K. Vlimmeren Sp. 2 - 1

Guillaume Belaey
KVK Tienen - K. Vlimmeren Sp.  2 - 1

Moeilijke uitwedstrijd bij het vernieuwde en ambitieuze Tienen.

Al vrij vlug was er verschil te merken bij de twee ploegen. De thuisploeg stond duidelijk met een andere mentaliteit te voetballen dan de bezoekers. Meer beweging, betere aanpassing en meer gezonde agressie maakten dat balbezit tijdens het eerste halfuur meestal voor de thuisploeg was.

Het was vooral Brenda Das die op rechts het leven van de Vlimmerense verdediging zuur maakte. Niet onlogisch dat het op Das was dat een strafschopfout werd gemaakt. We zijn dan al voorbij het halfuur wanneer getrek en geduw in het strafschopgebied bestraft werd. Gelukkig was er een goede Romy Van Troy die de lage schuiver van Sindy Put afweerde.

Nadien was er lichte beterschap, maar echt ,,wakker’’ leken de bezoeksters niet. Ondanks overwicht in balbezit kon de thuisploeg  weinig tot geen uitgespeelde kansen creëren. Een matige eerste helft eindigde dan ook scoorloos. Ruststand: 0 – 0

Het was Tienen dat het best aan de tweede helft begon, tevens gevaarlijk uitpakte. Toch was er lichte verbetering bij de bezoeksters te bespeuren, en dat leidde tot gelijkopgaand spel. Net voor het uur kreeg Vlimmeren zelfs een uitgesproken kans om voorsprong te nemen. In vermeend buitenspel, bal kwam van tegenstander, kon Cooymans alleen op doel afgaan. Ze plaatste de bal naast doelvrouw Broos maar ook naast de paal. Ondanks die Vlimmerense druk viel het doelpunt aan de andere zijde.. Een mooie aanval op rechts werd aan de tweede paal simpel ingetikt door Davina Philtjens :1-0. Lang kon de thuisploeg niet nagenieten want een slordige terugspeelbal onderschepte Stephanie Cooymans die de gelijkmaker scoorde: 1-1.

Met nog 20 minuten voor de boeg werden aan beide kanten wissels doorgevoerd. Veel veranderde er niet wegens het ontbreken van dreigend gevaar. Een gelijkspel leek in de maak….Maar Vlimmeren weet ondertussen dat een wedstrijd slechts is afgelopen als het eindsignaal weerklinkt. Ook nu weer, want in de 90ste minuut was er balverlies op links, Tienen pikte daarop in, vond op de linkerflank Tiffany Mathei die de thuisploeg aan winst hielp. Eindstand: 2-1

Een te slap acteren in de eerste helft van de thuisploeg werd door Vlimmeren niet afgestraft, maar ondanks een betere tweede helft van de bezoeksters mag de thuiswinst verdiend worden genoemd.