Samba of meezingen met Hazes

Samba of meezingen met Hazes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat Rio Ferdinand kritiek uitte op de muziekkeuze van David Beckham voor de wedstrijd leek het De Gazet Van Antwerpen interessant om te bekijken welke muziek er bij de verschillende eersteklassers voor de wedstrijd gespeeld wordt. Zou de muziek werkelijk de gemoedstoestand van de spelers beïnvloeden?
 
Bij Standard zijn ze verzot op muziek, cd’s worden er naar hartelust uitgewisseld en tot kort voor de wedstrijd staat er telkens MCM op, een Franstalige tv-zender met muziekclips van alle genres en bij vrolijke liedjes zie je de Brazilianen geregeld swingen. Ook in Beveren swingen ze geregeld of wat had je gedacht met al die Afrikaantjes? Afrikaanse muziek is dan ook een must voor de Ivorianen. “Het zijn cassettes die de Ivorianen ginds hebben opgenomen in disco’s. Die spelen ze dan af voor de opwarming en tijdens verplaatsingen met de bus. Na drie jaar ben ik er gewend aan. De laatste tijd worden ze trouwens Europeser, de tv staat geregeld op JIM of TMF”, aldus Kristof Lardenoit.
 
Ook bij Anderlecht is er muziek. â€œEr wordt vooral R&B en rap gedraaid”, al hoort Mark De Man liever ontspannende Enya-muziek. “Vincent Kompany en Vanden Borre brengen vooral cd’tjes mee en het gebeurt niet zelden dat ze dan midden de kleedkamer staan te dansen of onnozel te doen.”
 
Bij Club Brugge en Westerlo houden ze het naar de stijl van het huis liever Vlaams of sfeervol, “In de kleedkamer van Westerlo is het feest tot half zeven”, bevestigt Mario Verheyen. Bij Westerlo houden ze vooral van meezingers en dit tot anderhalf uur voor de aftrap dan is het welletjes geweest. Volgens Verheyen is die muziek één van de factoren die meespelen in het goed presteren van de ploeg. Alles wordt meegezongen, “Wagemaekers is de kampioen”. Coldplay doet het steeds goed, maar de koploper is André Hazes. Enkele jaren terug gingen ze nog met z’n allen naar een concert in Ahoy.
 
“Bij Club is De Cock de dj van het huis, net als bij Westerlo is André Hazes daar een grote hit, als dat schijfje opligt gaat het door de hele zaal. Ook op nummers van Clouseau brullen ze met z’n allen mee, en ja, ook Robbie Williams lusten we wel. Het is niet zo nefast voor de resultaten, integendeel het is bevorderlijk voor de groepssfeer, ze vermijden we dat het saai wordt”, lacht Stijnen

Bij Lierse speelt er enkel muziek tijdens de week, dan staat Q-Music op, voor de wedstrijd speelt er geen muziek. Tijdens de week kan het wel eens gebeuren dat de volumeknop op maximum gaat, de laatste tijd vooral bij Love Generation van Bob Sinclair. Voor de wedstrijd zijn er wel velen die met de koptelefoon naar muziek luisteren. Zo luisteren Nnaji en Tohoua naar religieuze gospel en hebben ze bij Lierse Vairelles al eens betrapt op Night-of-the-proms-muziek. “Misschien moeten we eens een stevige beat proberen om iedereen scherp te zetten en zo de resultaten te verbeteren”, aldus Imschoot.
 
Bij Germinal Beerschot staat enkel na de training de radio aan, meestal op Donna of Q-Music. “Een dvd doet het hier ook wel goed. Door de vele kleurlingen luisteren we ook wel eens naar R&B”, vertel Bram Verbist.
 
En kan het ook anders, bij de nationale ploeg speelt er nooit muziek. "Het is er altijd doodstil”, zegt Karel Geraerts. “Slechts een paar spelers luisteren naar hun MP3-speler.” [AN]


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties