"Anderlecht denkt aan Yapi Yapo"

Philippe Crols
| 0 reacties
"Anderlecht denkt aan Yapi Yapo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u Gilles Yapi Yapo en Yaya Touré nog? Als u de Belgische competitie al een paar jaar volgt, klinken deze namen u allicht niet vreemd in de oren. Beide spelers waren een paar jaar geleden tezamen actief voor Beveren, maar verhuisden toen naar het buitenland. 

Met Yaya Touré (foto links in duel met Bernd Thijs) gaat het goed. De Ivoriaan werd door Beveren verkocht aan Metalloerg Donjetsk, maar na amper een jaar Oekraïne hield hij het daar al voor bekeken en ging hij naar Griekenland. Daar kwam hij terecht bij Olympiakos, de club van Trond Sollied. De kans dat Touré ook in Griekenland al na een jaar vertrekt is niet onbestaande. De Ivoriaan kan immers rekenen op de belangstelling van Manchester United, AC Milan en Olympique Lyon. Die laatste club is deze week de tegenstander van Olympiakos in de Champions League. 

Met Gilles Yapi Yapo (foto rechts) gaat het dan weer iets minder. De Ivoriaan, die door Beveren aan het Franse Nantes werd verkocht, komt er niet meer veel aan spelen toe. Met het oog op het komende WK in Duitsland wil de middenvelder wel meer spelen. Meer dan waarschijnlijk zal Nantes hem in januari uitlenen. Getafe, dat het verrassend goed doet in Spanje, en Anderlecht zouden interesse hebben om de Ivoriaan op huurbasis aan te trekken. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties