Pienaar bevestigt vertrek bij Ajax

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Pienaar bevestigt vertrek bij Ajax
Foto: © SC

Het staat nu definitief vast: Steven Pienaar vertrekt straks bij Ajax. De Zuid-Afrikaan en de Nederlandse club hebben de onderhandelingen definitief stopgezet. Dat liet de zaakwaarnemer van de speler weten aan Voetbal International.

Pienaar en Ajax waren al een tijdje aan het onderhandelen over een nieuwe contract. Na dit seizoen loopt het contract van de speler af. Na nog een gesprek met Martin Van Geel, de technische directeur van de Amsterdammers, hakten beide partijen de knoop door.

Een belangrijke reden waarom Pienaar bij de Ajacieden wil vertrekken is het feit dat hij nooit op zijn favoriete positie mag spelen. Coach Danny Blind speelt de 23-jarige speler uit als rechtsbuiten terwijl hij liever als rechtshalf of als nummer 10 fungeert.

Nog volgens Pienaar's zaakwaarnemer verlaat hij zo goed als zeker ook Nederland. Er is zowel interesse van clubs uit Duitsland en Engeland, maar er wordt ook geïnformeerd bij ploegen uit Spanje en Italië. Lazio Roma werd al genoemd als mogelijke overnemer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties