Wie wordt Afrikaans voetballer van het Jaar?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wie wordt Afrikaans voetballer van het Jaar?
Foto: © SC

De strijd om de titel 'Afrikaans voetballer van het jaar' lijkt dit jaar een strijd tussen grootheden te worden. De Kameroener Samuel Eto'o (FC Barcelona) won de vorige twee jaren de prijs en krijgt de kans om die titel voor de derde keer te behalen, maar de concurrentie is keihard.

De CAF, de Afrikaanse tegenhanger van de UEFA, maakte maandag de vijf genomineerden bekend. Naast Eto'o gaat het om de Ghanees Mickaël Essien (Chelsea), de Ivoriaan Didier Drogba (Chelsea), de Togolees Emmanuel Adebayor (AS Monaco) en de Marokkaan Marouane Chamakh (Girondins Bordeaux). 

Het zijn de 53 bondscoaches van de Afrikaanse landen die hun stem mogen uitbrengen. Op 19 november zal de CAF dan het aantal kandidaten reduceren tot drie. Op 9 januari zal in de Nigeriaanse stad Abuja tot slot de winnaar bekend gemaakt worden.

Als Samuel Eto'o er in slaagt om voor de derde keer de prestigieuze Afrikaanse titel te behalen, dan evenaart hij het record van de Ghanees Abedi Pele, die van 1992 tot 1994 de beste van Afrika was. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties