Portugal gelijk tegen Noord-Ierland, Scolari boos

Kristof Blomme
| 0 reacties
Portugal gelijk tegen Noord-Ierland, Scolari boos
Foto: © SC

Portugal heeft tegen Noord-Ierland beschamend 1-1 gelijk gespeeld. Na de wedstrijd ontstond er een discussie tussen beide coaches.

Portugal is er niet in geslaagd om Noord-Ierland te kloppen. De Noord-Ieren, die in de WK-kwalificaties Engeland al klopten, hielden de Portugezen op 1-1. Vlak voor de pauze klommen de Portugezen op voorsprong. Craignan klopte zijn eigen doelman. Zeven minuten na de pauze was alles weer te herdoen toen Feeney de bal voorbij Paulo Santos kopte. De Portugezen kregen nog wel wat kansen, maar doelman Taylor keepte een heel sterke wedstrijd.

Na de wedstrijd reageerde Scolari, de Braziliaanse bondscoach van Portugal, gefrustreerd. Hij vond de tegenstander met momenten vulgair spelen. Het is moeilijk volgens de trainer om te voetballen als de tegenstander als enig doel heeft het spelen te beletten. Hij vreesde naar eigen zeggen vooral dat zijn spelers geblesseerd zouden geraken.

Sanchez, die coach is van Noord-Ierland, was het daar uiteraard niet mee eens. Tackelen hoort volgens hem bij het spelletje, ook al houdt de tegenstander er niet van. Volgens hem was de puntendeling terecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties