Zuid-West Vlaanderen - VCD E. Aalst 1 - 0

Guillaume Belaey

Voorbeschouwing
De resultaten van vorig jaar tegen Zuid-West indachtig, mochten we enigszins met vertrouwen naar Harelbeke afzakken.
Ook de bekeruitschakeling van vorig jaar zat nog bij vele van onze speelsters in het achterhoofd ....

Eerste helft
Van in het wedstrijdbegin heeft de thuisploeg wel het meeste balbezit maar door vlug storingswerk in alle linies kan Zuid-West toch geen gevaar creëren. De eerste kans van de wedstrijd komt zelfs op konto van onze ploeg wanneer op een vrije trap van Audrey Vandenbroecke in de 6' minuut Annelies Van Den Steen te zwak besluit op doel.

De thuisploeg probeert steeds met lange ballen hun gevaarlijke spitsen te bereiken maar door het perfect toepassen van de buitenspelval worden deze aanvallen allemaal in de kiem gesmoord. In de 14' minuut kan Christine Saelens toch door onze afweergordel glippen maar Veerle De Block komt gepast uit doel om de bal met het hoofd te ontzetten.

Zes minuten later komen we bijna op voorsprong wanneer een vrije trap van Annelies maar op het nippertje door de keepster over de deklat kan gewerkt worden. In de 24' wordt Hade Heyrman door Audrey op rechts de diepte ingestuurd maar het schot van Hade belandt op de uitgekomen doelvrouw. De gevaarlijke Thea de Blaeij kan in de 35' minuut op rechts doorbreken maar Veerle redt ons met een pantersprong.

Geen twee minuten daarna houdt Veerle ons terug recht wanneer Ingrid De Rycke van dichtbij uithaalt. We gaan dus rusten met een brilscore waar beide ploegen zich kunnen mee verzoenen.

Tweede helft
Zuid-West neemt nu duidelijk de wedstrijd in handen en in de 53' minuut komt de thuisploeg bijna op voorsprong wanneer Veerle de meubelen moet redden op een te korte terugspeelbal van Kim Aerts, die trouwens voor de rest een dijk van een wedstrijd speelt. Dé kans van de wedstrijd situeert zich echter in de 55' minuut wanneer Annelies op counter met een perfecte dieptepass Angelique De Wulf alléén op de doelvrouw afstuurt maar deze kan spijtig genoeg niet afwerken.

Na deze actie neemt de druk van de thuisploeg duidelijk toe zonder echter rijpe doelkansen te creëren. Daarbij komt ook dat Veerle opnieuw een beresterke partij aan het keepen is. In de 69' minuut krijgen we echter opnieuw een dom tegendoelpunt te slikken : op hoekschop kan Heleen Jacques vanop de grote backlijn vrij inkoppen tot bij An Blauwblomme die ongedekt aan de eerste paal de bal in doel verlengt.

Vijf minuten later kruipen we door het oog van de naald wanneer een bal van Ingrid De Rycke via buitenkant paal naast doel belandt. In de slotminuut echter nog sensatie wanneer na een hoekschop Ellen Dooremont van dichtbij overknalt zodat de einstand van 1-0 op het scorebord blijft.

Nabeschouwing
Een goede wedstrijd van de onzen maar opnieuw zonder puntengewin. Gezien de twee open reuzekansen, had een gelijkspel wellicht een betere weergave van de wedstrijd geweest. Maar we staan nu echter eenmaal onderaan de rangschikking en alleen door hard werken en juiste wedstrijdmentaliteit zullen wij het geluk moeten afdwingen. Voor de eerstkomende twee wedstrijden is onze opdracht wel duidelijk : winnen. Want anders komen we duidelijk in de problemen !