Omkoopaffaire breidt uit: Suray spreekt

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Omkoopaffaire breidt uit: Suray spreekt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De omkoopaffaire in het Belgische voetbal neemt steeds grotere proporties aan. Ook vandaag kwamen weer enkele figuren met hun verhaal naar buiten. Zo ook Olivier Suray, die nauw betrokken was met Zheyun Ye, de spilfiguur van de hele affaire.

Suray vertelt een ietwat eigenaardig verhaal. De ex-voetballer was naar eigen zeggen enkel met Ye betrokken omdat die investeerde in het Finse Alliansi, waar Suray manager was. Daarbovenop leende hij ook nog eens zijn Porsche uit aan de Chinees als die in België was. Volgens Suray is dat ook de reden waarom hij onlangs urenlang door de politie werd ondervraagd: “Ye stond op het punt naar Sjanghai in China te vertrekken en wou mijn Porsche Carrera teruggeven. Die leende ik hem altijd als hij in België was. De politie ondervroeg me dan zes uur lang over de Porsche en over onze samenwerking.”

Over omkoping werd tijdens het verhoor niet gesproken, vertelt Suray. Enkel Ye werd daarvoor aangepakt omdat een vriendin hem betrapt had op het gokken via internet en dat gemeld had aan de politie. Bovendien was er ook een klacht voor seksuele intimidatie van Ye. Ondertussen zou Ye alweer in Shanghai zitten. “Hij belt me nog wel, maar ik neem niet op”, aldus Suray.

Maar er is meer. Na Lierse en Sint-Truiden duikt nu ook de naam van La Louvière op in het hele omkopingsverhaal. Volgens Sport/Voetbal Magazine wilde La Lou – voorzitter Gaone zijn club verkopen aan Ye. Ook Stéphane Pauwels, ex-manager van de Wolven, wordt genoemd. Pauwels diende ondertussen al klacht in tegen de auteur van het desbetreffende artikel.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties