Kreek stopt met voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kreek stopt met voetballen
Foto: © SC

De Nederlander Michel Kreek stopt per direct met voetballen. De 34-jarige middenvelder kampt opnieuw met een spierblessure en ziet voor zichzelf geen toekomst meer bij zijn huidige club Willem II.

Kreek zegt dat hij fysiek blijkbaar het topvoetbal niet meer aankan na zijn zoveelste spierblessure in een kort tijdsbestek. Bovendien vindt hij het ook fair ten opzichte van de club Willem II om zijn contract in te leveren omdat ze op dit ogenblik in een erg slechte periode zitten en Kreek inziet dat hij er op korte of middellange termijn geen verandering in kan brengen. Hij wil Willem II financieel niet in de weg staan om tijdens de winterstop een vervanger voor hem te vinden.

Kreek kan terugblikken op een erg succesvolle carrière. Hij debuteerde in 1989 als 18-jarige bij Ajax Amsterdam. De linkspoot speelde er 83 competitieduels maar kon er eigenlijk nooit een echte basisplaats afdwingen. In zijn Ajax-tijd pakte hij wel twee keer de Nederlandse titel, één keer de Beker en ook één keer de Uefacup.

De geboren Amsterdammer verhuisde vervolgens naar Italië. Hij speelde in de Serie A twee seizoenen voor Padova en een seizoen bij Perugia. In de zomer van 1997 keerde Kreek terug naar Nederland. Hij ging spelen voor Vitesse Arnhem. Daar zou hij vijf seizoenen lang het goede weer maken.

In 2002 lonkte voor Kreek een nieuw buitenlands avontuur. Hij vertrok naar de Griekse topclub AEK Athene waar hij twee seizoen lang zou blijven. Zijn derde Nederlandse club werd Willem II waar hij dus zijn carrière zal beëindigen, maar veel plezier beleefden de Tilburgers niet aan Kreek. Vorig seizoen kwam hij aan negentien optredens, dit seizoen nog maar aan vier. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 30 november tegen NEC Nijmegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties