Kalou krijgt gelijk van de rechter

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kalou krijgt gelijk van de rechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Salomon Kalou, de Ivoriaanse spits van Feyenoord, volgend jaar toch naar het WK kan met Nederland. De rechter heeft bepaald dat Minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk opnieuw moet bekijken of de aanvaller in aanmerking komt voor een versnelde procedure om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen. Ze krijgt daarvoor zes weken de tijd. De rechter vond dat Verdonk de weigering tot een versnelde procedure onvoldoende had gemotiveerd.

Eerder dit jaar weigerde Verdonk het verzoek van Kalou tot tweemaal toe. De bewindsvrouw vond dat Kalou aan een aantal voorwaarden niet voldeed. Zo vond ze Kalou nog onvoldoende ingeburgerd.

Met de adviezen van Johan Cruijff en bondscoach Marco Van Basten deed Verdonk niets. Beiden wezen haar nochtans op de buitengewone voetbalkwaliteiten van Kalou. Van Basten zei zelfs dat als Kalou Nederlander zou worden, hij zeker is van een selectie voor het Nederlandse nationale elftal op het WK in Duitsland. Verdonk denkt dat als Kalou straks de Nederlandse identiteitskaart bezit, hij zo snel mogelijk naar het buitenland zal willen vertrekken. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties