Zulte Waregem wint zuinig

Met een zuinige zege op het veld van Verbroedering Geel heeft Zulte Waregem zich zeker gesteld van de kwartfinale in de Belgische beker. Geel, dat in de vorige ronde nog de scalp van Anderlecht buit maakte, weerde zich kranig tegen de West-Vlamingen.

Zulte Waregem begon het best aan de wedstrijd en kwam na twintig minuten op voorsprong nadat het een penalty kreeg toegewezen van scheidsrechter Flament. Tony Sergeant, die de laatste weken bijzonder productief was, faalde niet. De eerste helft was volledig voor Zulte Waregem, kort voor rusten moest het 0-2 staan, maar Meert miste onbegrijpelijk.

Een ander spelbeeld in de tweede helft, de koffie had Geel duidelijk goed gedaan. Het werd de betere ploeg en had veel pech in de afwerking. Hegelmeers, Vandeweyer en Caramazza kwamen in de slotfase heel dicht bij de gelijkmaker. De lat en Sengier beslisten echter anders over het verloop van de wedstrijd. Zo verlaat Geel met opgeheven hoofd het toernooi. [AN]