Hay verbreekt contract bij de Knights

Hay verbreekt contract bij de Knights
Foto: © SC

Danny Hay en de New Zealand Knights hebben een punt gezet achter hun samenwerking. Het bestuur en de kapitein van de ploeg kwamen tot een akkoord om het contract, dat nog 2,5 jaar duurde, stop te zetten.

De verdediger trainde en speelde al sinds eind november niet meer voor de Knights. Hij verschilde op verschillende punten met het bestuur over de toekomst van de club. Vooral het punt over het aantrekken van nieuwe spelers stond de voormalige speler van Leeds United helemaal niet aan.

Algemeen directeur Steve O'Hara verwoordde het vertrek van Hay als volgt: "Het is een deel van het proces van evaluatie en planning voor het komende seizoen. De club kan nu vooruit gaan met een beter beeld voor de toekomst."

Het was vooral trainer John Adshead die met de gedachte rondliep dat het aantrekken van spelers uit Engeland een meerwaarde zou betekenen. Van de zes die er in het voorjaar arriveerde zijn er echter al drie terug vertrokken naar hun vaderland. Buiten Hay verbroken ook immers Ronnie Bull en Simon Yeo hun contract bij de Nieuw-Zeelandse ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties