Maaskant is trainer van RBC *update*

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maaskant is trainer van RBC *update*
Foto: © SC

RBC is sinds gisteren nadat het Dolf Roks ontsloeg op zoek naar een nieuwe trainer en Robert Maaskant, eerder ontslagen bij Willem II dit seizoen, zit vol ongeduld werkloos thuis. Bovendien deed de Schiedammer het goed bij RBC en daardoor lijkt het er op dat Maaskant de grootste kans maakt om straks de nieuwe trainer van de Brabantse club te worden.

Maaskant vertelde aan BN/De Stem dat hij weet dat er nog kandidaten zijn, maar dat hij toch denkt de eerste keus te zijn. Bovendien voelt hij nog affectie voor de club uit Roosendaal. "Het zou toch heel iets anders geweest zijn mocht Heracles onderaan staan met vier punten en ze mij als trainer wilden. Ik ben bij RBC destijds heel succesvol geweest."

Maaskant zal bij RBC de erg lastige opdracht krijgen de club in de Eredivisie te houden of toch ten minste rechtstreekse degradatie te vermijden. RBC zal dan wel Willem II, de ex-club van Maaskant, moeten inhalen. Maaskant zei zelf dat de ultieme revanche te vinden. Naast Maaskant zou ook Mark Wotte, voormalig technisch directeur van Feyenoord en bijna de nieuwe coach van Southampton, hoog op het lijstje staan. 

UPDATE: RBC heeft de knoop doorgehakt en heeft Maaskant aangesteld als nieuwe trainer. Voor Maaskant zal dit zijn derde ambtstermijn zijn bij de club uit Roosendaal.

Maaskant, in november aan de deur gezet bij Willem II, tekende bij RBC een contract voor anderhalf jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties