Analyse Tussenbalans Serie A: de uitblinkers

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Tussenbalans Serie A: de uitblinkers
Foto: © SC

Naast Juventus en Fiorentina, die eerder al uitgebreid aan bod kwamen, vielen nog enkele ploegen in positieve zin op in het eerste gedeelte van de Serie A 2005-2006. Een overzicht:
 
De opmerkelijkste prestatie komt misschien wel van het nietige Livorno. Nadat vorig seizoen al knap overleefd werd in de Serie A, doet de ploeg van Roberto Donadoni (foto) het deze jaargang bijzonder goed. Voorlopig bezet het de 5e plaats. In de wedstrijden tegen de topploegen viel Livorno wel duidelijk te licht uit.
Donadoni is een topcoach in wording. Hij werd al vernoemd als opvolger van Ancelotti, als die Milan zou verlaten. Met bescheiden middelen blijft zijn ploeg teams voor met een veel groter budget. De gewezen international gaat uit van een strakke organisatie: Livorno krijgt weinig doelpunten tegen maar scoort ook weinig. 
Cristiano Lucarelli blijft de belangrijkste schakel in de ploeg. De topscorer van vorig seizoen kon de lokroep van het grote geld weerstaan en bleef zijn ploeg trouw. Ook dit jaar staan er alweer 7 doelpunten op de teller.

Bijna even knap is de prestatie van Chievo. De ploeg is al jaren een vaste waarde in de linkerkolom van de rangschikking en na een tegenvallend 2004-2005 pikt het team de draad weer op. Na bijna de helft van de competitie staat Chievo op een 6e plaats, voor grotere ploegen als Palermo, Roma en Lazio. Tegen Juve en Inter werd met het kleinste verschil verloren maar Milan beet in het zand in Verona.
Coach Pillon beschikt over een raspaard dat dit seizoen aan de oppervlakte kwam: de 18-jarige Nigeriaan Victor Obinna (foto) was een regelrechte sensatie en bezorgde sommige verdedigers pijnlijke momenten door zijn onvoorspelbare dribbels. Hij maakte zo’n indruk dat Inter hem nu al vastlegde voor volgend seizoen. Naast de aalvlugge Pellissier, die al enkel jaren meedraait op het hoogste niveau, vormt hij een gevreesd aanvalsduo.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties