Analyse Winteranalyse KV Kortrijk

Niels Hendriks
| 0 reacties
Winteranalyse KV Kortrijk
Foto: © SC

Winteranalyse – KV Kortrijk

De ambitie van KV Kortrijk bij de start van de competitie was een plaats in de eindronde. Aan de winterstop staat KVK op een mooie tweede plaats, maar is nog niet zeker van dat eindrondeticket.
 
KV Kortrijk greep vorig seizoen nipt naast het een eindrondeticket en wil het dit seizoen beter doen. Ze hebben immers de ambitie om te promoveren naar eerste nationale. Veel werd er sportief niet veranderd, alleen in de aanval moest er een vervanger komen voor de ondertussen gekende Ibrahim Salou.
 
Kortrijk begon aan het seizoen met een 2-1 zege op eigen veld tegen Virton. Op speeldag nummer twee werd er met 6-1 verloren bij grote titelfavoriet Bergen. De volgende thuiswedstrijd van de West-Vlamingen werd weliswaar terug gewonnen, maar in de uitwedstrijden bij KV Oostende en SK Ronse werden de drie punten niet meegebracht. Met een zes op vijftien kon er dan ook niet van een erg goede start gesproken worden.
 
De West-Vlamingen slaagde er na deze twijfelende start toch in om in de volgende vijf wedstrijden vier maal te winnen. Vooral de ruime overwinningen tegen Dessel Sport en Antwerp deden het beste verhopen voor de rest van het seizoen. Kortrijk was immers langzaamaan aan het opklimmen in het klassement. Na een gelijkspel bij Eupen knoopte KVK opnieuw aan met overwinningen tegen KBHZ en KV Mechelen. Thuis tegen Waasland behaalde ze hun zeventiende punt in zeven wedstrijden. Na veertien wedstrijden stond Kortijk zelfs aan de kop van het klassement, al telde ze dan wel een wedstrijd meer dan de concurrentie. Op de vijftiende speeldag trok het dan ook vol vertrouwen naar Noord-Limburg om KVSK United partij te geven. Kortrijk werd echter overklast door de eerste periodekampioen en ging met 4-0 onderuit. Een week later geraakte het bij Union niet verder dan een gelijkspel. Hierdoor telt Kortrijk bij de winterstop vier punten achterstand op leider KVSK United dat nog een partij tegoed heeft ten opzichte van KVK.
 
Het zal voor KV Kortrijk erg moeilijk worden om de titel in de wacht te slepen. Bij hun rechtstreekse concurrenten, Bergen en United, verloren ze immers met 6-1 en 4-0. Toch moeten de West-Vlamingen zeker in staat zijn om een eindrondeticket te bemachtigen en een gooi te doen naar de promotie naar eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties