Alavés wil Gullit lokken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Alavés wil Gullit lokken
Foto: © SC

De Spaanse eersteklasser Deportivo Alavés zou graag de Nederlander Ruud Gullit naar Baskenland lokken om er trainer te worden. Dmitri Piterman, de excentrieke voorzitter van de rode lantaarn in de Primera Division, ziet Gullit als de ideale man om zijn club te behoeden voor een degradatie naar de Segunda Division.

Piterman zou Gullit zelfs al hebben benaderd voor de vacante positie van trainer. In een Engelse krant zegt de Alavés-voorzitter dat hij de Nederlander als coach wil tot het einde van het seizoen. 

De tot Amerikaan genaturaliseerde Rus schuwt het niet om zich nadrukkelijk te moeien met zijn club. Eerder was hij al bij Racing Santander aan de slag en net als daar heeft hij het bij Alavés allemaal alleen voor het zeggen, tot de opstelling van de basiself toe.

In zijn tijd bij Santander verbaasde Piterman iedereen door steeds weer slinkse nieuwe manieren te verzinnen om op de spelersbank te kunnen zitten naast zijn vriend en stroman Chuchi Cos, die wel over de juiste papieren beschikte. Toen de Spaanse voetbalbond daar een stokje voor stak, accrediteerde hij zichzelf als clubfotograaf van Santander. Vervolgens zat hij dan in een oranje hesje naast de dug-out van zijn team en assisteerde hij zo zijn trainer.

Bij Alavés ontsloeg Piterman - een voormalige verspringen die zelfs meedeed op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 - drie coaches in zes maanden tijd. Twee keer moest zijn vriend Cos wijken die dan twee keer tot adviseur van Piterman werd gepromoveerd. 

Ruud Gullit was dan weer afgelopen jaar trainer van de Nederlandse topclub Feyenoord. Hij stapte op het einde van vorig seizoen uit eigen beweging op na een teleurstellend seizoen. In Engeland was Gullit destijds actief als manager van Chelsea en Newcastle United. Met de Sky Blues pakte hij de FA Cup, maar bij de Magpies was hij niet succesvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties