Sociedad doet het nu met Arconada

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sociedad doet het nu met Arconada
Foto: © SC

Real Sociedad heeft met Gonzalo Arconada een nieuwe trainer aangesteld. Hij is bij de Baskische club de opvolger van de gisteren ontslagen JosĂ© Mari Amorrortu

Eerder werkte Arconada bij de jeugdopleiding van Real Sociedad en daardoor is hij geen onbekende bij technisch directeur José Mari Bakero. Bakero sprak in het verleden al met Arconada over zijn werkfilosofie en over het eerste elftal. De ex-speler van FC Barcelona zei dat het soms beter is iemand van buitenaf te nemen, maar in dit geval is hij van mening dat ze de best mogelijke trainer al in huis hebben.

De 44-jarige Arconada heeft nog geen ervaring op het hoogste niveau en krijgt dus zijn eerste kans bij de club waar zijn broer Luis Miguel Arconada jarenlang het doel verdedigde. De 68-voudige Spaanse international stond van 1973 tot en met 1989 onder de Baskische lat. 

Tijdens zijn eerste ontmoeting met de pers zei Arconada dat hij met zijn familie Real Sociedad jarenlang gevolgd heeft. Hij zei voorts nog dat er nog niet aan de verwachtingen is voldaan en dat de ploeg bij vlagen getoond heeft waartoe het in staat is. Hij vindt dat de eerste opdracht van de ploeg dan ook is de fans terug te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties