Kleuren Duitsers straks rood?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kleuren Duitsers straks rood?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zou wel eens kunnen dat de Duitse nationale ploeg straks zijn witte truitjes inruilt voor rode exemplaren bij thuiswedstrijden. Bondscoach Jürgen Klinsmann vindt deze mogelijke verandering het overwegen meer dan waard.

Momenteel is rood de kleur van de uit-shirts van de Mannschaft. Klinsmann zei bij de presentatie van de kleding dat de spelers ook liever in het rood spelen. Dus zou het wel eens kunnen dat rood snel de kleur van het thuistenue wordt.

De Duitse bondscoach is erg bezig met de uitstraling van zijn team. Na zijn aanstelling in 2004 zorgde hij er ook al voor dat de zwarte uit-shirtjes werden vervangen door rood. Volgens psychologen staat rood voor positief denken en een agressieve speelwijze.

Volgens Klinsmann staan de Fifa-reglementen het toe dat de kleuren van de thuisshirts gewijzigd kunnen worden. Tijdens het WK zal het Duitse team, volgens Klinsmann, zoveel mogelijk in het rood spelen en hij hoopt dat dit het team geluk brengt. De Duitsers zijn op hun eigen toernooi ingedeeld in een poule met voorts nog Ecuador, Costa Rica en Polen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties