Sparta Praag klist Lustrinelli

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sparta Praag klist Lustrinelli
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het geslaagde Europese avontuur van het Zwitserse FC Thun begint voor de club zijn tol te eisen. Het Tsjechische Sparta Praag heeft hun 29-jarige sterspeler Mauro Lustrinelli weggehaald. Hij moet in de Tsjechische hoofdstad de nieuwe aanvalsleider.

Lustrinelli maakte afgelopen seizoen de opgang van FC Thun mee. Het kleine clubje eindigde tweede na het ongenaakbare FC Basel in de Zwitserse eerste klasse. Thun mocht aantreden in de voorrondes van de Champions League en slaagde er in zich warempel te kwalificeren na overwinningen tegen Dynamo Kiev en Malmö FF. Ook in de poulefase deed Thun het opmerkelijk goed in een groep met Ajax Amsterdam, Arsenal en... Sparta Praag dat door toedoen van Thun zelfs geen Uefacupvoetbal haalde.

Sparta Praag beleeft een teleurstellend seizoen in de Tsjechische competitie. De club had dringend nood aan aanvallende versterking. Met Lustrinelli, hij scoorde 52 keer in 106 duels voor FC Thun, hoopt het dat gevonden te hebben. Eerder kwam de spits die ook al enkele keren werd opgeroepen voor het Zwitserse nationale elftal uit voor FC Wil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties