Turaci mogelijk toch nog Rode Duivel

Thomas Dubois
| 0 reacties
Turaci mogelijk toch nog Rode Duivel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Vandereycken kan waarschijnlijk een nieuwe naam toevoegen aan z’n lijstje van mogelijke Rode Duivels. Önder Turaci, de Turkse Belg, komt terug in aanmerking om geselecteerd te worden voor de Belgische nationale ploeg. En dit door een administratieve blunder waardoor hij niet voor Turkije mag spelen. Omdat hij niet opgeroepen werd door Anthuenis, verkoos hij aanvankelijk Turkije. Hij debuteerde tegen Wit-Rusland en zat nadien nog op de bank bij de WK-kwalificatiecampagne.
 
Turaci was Belgisch belofteninternational. De regel zegt dat iemand nog mag veranderen van nationale ploeg tot hij 21 is. Wie die limiet niet haalt, heeft tot twaalf maanden nadien nog de tijd om een aanvraag in te dienen. Dit gebeurde 25 dagen te laat waardoor Turaci dus niet meer voor Turkije mag spelen. De nu 24-jarige Turaci mag dus enkel voor België uitkomen, mede doordat hij slechts een vriendschappelijke wedstrijd speelde met Turkije.
 
België zal nu dus een aanvraag indienen of de speler werkelijk voor België mag spelen. De speler zelf heeft de voorkeur voor Turkije, maar zou het zeker zien zitten om voor de Rode Duivels te spelen. Turaci speelde in België voor La Louvière, Standard en nu bij Fenerbahçe, waar hij tot nu toe nog geen minuut miste. Dit zowel in competitie als in de Champions League. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties