Analyse Opwijk is verrassende periodekampioen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Opwijk is verrassende periodekampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zat er al een tijdje aan te komen en dit weekend is het ook gerealiseerd: Opwijk kroonde zich tot tweede periodekampioen. Voor de winterstop was Opwijk nog één van de degradatiekandidaten. Maar de 0-1 zege op het veld van Dilbeek bezorgde Opwijk het eindrondeticket.

Opwijk was voor aanvang van het seizoen één van de ploegen die getipt werden als mogelijke degradanten en had het in de heenronde ook niet makkelijk. In de winterstop werden echter verschillende nieuwe spelers binnengehaald en zij rendeerden. Vooral Van Laethem bewees zijn nut. Ook in Dilbeek scoorde hij het beslissende doelpunt. Opwijk is dus een verrassende periodekampioen, maar geen onverdiende. Opwijk won zijn laatste zes wedstrijden en mag uitkijken naar de eindronde. Dilbeek moet zijn ambities verleggen naar het verzekeren van het behoud.

Wilrijk won geen enkele van zijn opeenvolgende uitmatchen en moest dus thuis tegen Temse de drie punten pakken. Maar nu lijkt het ook thuis niet meer te lukken voor Wilrijk, dat stilaan in vieze papieren terecht komt. Temse vestigt zich weer in de linkerkolom en pakte onder de nieuwe trainer, Van Wambeke, meteen een overwinning.

RC Lebbeke moet dezer dagen vechten voor elk punt om zich te kunnen redden. Tegen Schoten werd er twee keer een achterstand goedgemaakt om uiteindelijk met één punt vrede te nemen. Lebbeke blijft voorlaatste staan en schiet met de puntendeling weinig op. Schoten staat nu tiende.

SK Lebeke-Aalst kan in de laatste weken ook geen denderende resultaten meer neerzetten en bevindt zich ook volop in de degradatiezone. Zondag werd er met 1-2 verloren van Ukkel. Voor de Brusselaars waren de drie punten ook meer dan welkom. Het was immers al een tijdje geleden dat Ukkel nog eens gewonnen had. Ukkel neemt nu de tweede plaats over van Berchem. Lebeke-Aalst behoudt zijn plaats in de rangschikking.

In Meldert-Grimbergen miste de debuterende Verheyden een strafschop alvorens Baeten met een late treffer de thuisploeg toch nog de zege schonk. Meldert is eindelijk bezig de verwachtingen in te vullen en schuift op naar de linkerkolom. Grimbergen daarentegen komt weer in de rechterkolom terecht en slaagt er niet in om ook op verplaatsing punten te sprokkelen.

Kampenhout en Londerzeel speelden propagandavoetbal en er vielen dan ook nog eens acht doelpunten, netjes verdeeld tussen beide teams. Kampenhout haalde maar liefst drie keer een achterstand op. Het moest wel wachten tot de laatste minuut eer Cauwenberghs de laatste gelijkmaker scoorde. Voor Kampenhout ziet de toekomst er weer heel wat beter uit. Londerzeel lijdt puntenverlies, maar is nog wel steeds de leider in deze reeks.

Rode-Verrewinkel was vastbesloten zijn derde zege op rij te behalen, maar dat was buiten Eendracht Opstal gerekend. Opstal lijkt door de 0-3 overwinning op Rode weer op de goede weg. Rode-Verrewinkel eindigde de match met negen en staat nog steeds eenzaam en afgezonderd op de laatste plaats.

Berchem geraakte tegen Kontich niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Berchem lijkt in een dip te zitten en ronselt net als Kontich de gelijke spelen bijeen. Beide ploegen schieten met deze puntendeling natuurlijk niet veel op. Aan de andere kant houden ze ook beiden hun titelkansen gaaf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties