Juve toont wie de terechte leider is

Maarten Vandenabeele

Heel Inter was er erg op gebrand om in het eigen Giuseppe Meazza de titelstrijd nieuw leven in te blazen. De dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van Juve de laatste weken waren olie op het vuur. Een volgeladen stadion zag de kampioen echter zegevieren en 12 punten uitlopen in de stand.

Juve moest het noodgedwongen zonder de geblesseerde Zambrotta doen. Ibrahimovic raakte net speelklaar en startte naast Trezeguet in de spits. Bij Inter was Martins terug van de Africa Cup en was Stankovic voldoende hersteld.

De eerste kans was voor Martins die op een snelle counter nog op het nippertje werd teruggehaald door Chiellini. Aan de overkant was er een katachtige reflex nodig van Julio Cesar op een kopstoot van Ibrahimovic.

Juve zocht het overwicht en Inter kwam er niet uit. De Nerazzurri probeerden veelvuldig Figo te bereiken maar de Portugees raakte vooralsnog niet onder stoom. Ook lange ballen kenden geen succes.

Net voor het halfuur forceerde de thuisploeg enkele hoekschoppen maar zonder gevolgen. Bij een aanval van Juve werd de voorzet van Camoranesi net op tijd door Cordoba ontzet, voor een aanstormende Ibrahimovic.

Na 32 minuten moest Veron naar de kant met een spierblessure: een tegenvaller voor de Nerazzurri. Kort voor de pauze trapte Adriano een onrechtstreekse vrije trap onhoudbaar in doel maar dat feestje ging dus niet door.

Op het uur kreeg Martins een unieke mogelijkheid na een flater van Cannavaro maar Thuram snelde zijn ploeggenoot op tijd ter hulp. Even daarna deed Juventus het beter: Camoranesi zwiepte een strakke voorzet voor doel en Ibrahimovic was rapper dan 2 verdedigers: 0-1 (foto)! Samuel trapte kort daarop de Zweed zwaar aan en kreeg slechts geel. Ibrahimovic kon niet meer verder en Del Piero kwam in de plaats.

'Dader' Samuel kopte in de 75e minuut de gelijkmaker binnen, op een hoekschop: 1-1! Hij sprong hoger dan zijn bewaker Vieira. Del Piero bewees nogmaals zijn onschatbare waarde: op 5 minuten van het einde krulde hij een vrije trap voor de rechthoek heerlijk in de kruising: 1-2!

Inter zette nog alles op alles en kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker. De ingevallen Recoba mikte zijn vrije trap in de 93e minuut op de kruising.

Inter moet stadsrivaal AC Milan weer naast zich dulden. Juve lijkt de Scudetto niet meer te kunnen verliezen met 12 punten voorsprong.