Analyse Nog geen tweede periodekampioen

Niels Hendriks
| 0 reacties
Nog geen tweede periodekampioen
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - Speeldag n°22

Op deze 22ste speeldag zou de strijd om de tweede periodetitel beslecht worden. Maar de weergoden gooiden roet in het eten. Behalve de afgelasting van Hamme - Dessel werden ook nog twee andere partijen stilgelegd.

VW Hamme was de favoriet voor de tweede periodetitel aangezien ze één punt meer telde dan Geel. Maar zoals gezegd werd de ontmoeting tussen Hamme en Dessel Sport uitgesteld door het winterweer. Verbroedering Geel speelde wel maar kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen OH Leuven. Hierdoor heeft Hamme genoeg aan een punt tegen Dessel om de periodetitel te pakken. Bij een 0-1 zege van Dessel volgt er een testwedstrijd, bij 0-2 is Geel periodekampioen.

De topper tussen Bergen en RS Waasland eindigde op 2-2. De gelijkmaker van Waasland viel pas in de 93ste minuut. Bergen pakte woensdag tegen Dessel pas in de slotminuten de zege en krijgt nu een koekje van eigen deeg. Deze puntendeling kan wel geen verrassing genoemd worden, Waasland is immers aan een sterke reeks bezig. Na de winterstop scoorde het maarliefst 21 keer in zeven wedstrijden. Voorlopig staat de ploeg uit Sint-Niklaas op een derde plaats, Hamme telt wel een partij minder. Bergen komt door dit gelijkspel niet alleen aan de leiding. KVSK United speelde immers ook gelijk bij Virton op zaterdagavond (1-1) waardoor beide clubs nog steeds evenveel punten tellen. Volgende week wacht de absolute topper tussen de Noord-Limburgers en Bergen.

In de degradatiestrijd deed SK Deinze een goede zaak, het won verrassend met 2-1 van KV Kortrijk. Deinze blijft wel alleen laatste maar de kloof blijft hierdoor wel doenbaar. KVK heeft nu al vier wedstrijden niet meer gewonnen. KV Mechelen deed het heel wat minder goed dan hun concurrenten uit Deinze. De Maneblussers verloren met 2-1 bij KV Oostende. KVM blijft zestiende maar ziet door deze nieuwe nederlaag zowel Deinze als Virton naderen. De kustploeg klimt terug op naar een zevende plaats dankzij deze zege nadat het vier keer op rij gelijkspeelde.

Een andere club in de problemen is KBHZ. Bij de Limburgse club was lang twijfelachtig of de spelers wel zouden aantreden bij Union. De spelerslonen waren immers nog steeds niet gestort. Uiteindelijk trokken de spelers dan toch naar Brussel en kwamen ze zelfs op voorsprong. Maar in de 72ste minuut werd de partij stopgezet bij een 0-1 stand. Ook de partij Ronse - Antwerp kon niet afgewerkt worden. De tweede helft ging immers niet meer van start, na 45 minuten spelen stond het nog 0-0. Op zaterdagavond nam Tubeke vlot afstand van Eupen, de ploeg van kersvers trainer Philippe Saint Jean stuurde Eupen met 5-1 terug naar de Oostkantons.

Uitslagen
Virton - KVSK United 1-1
Tubeke - Eupen 5-1
Bergen - RS Waasland 2-2
Geel - OH Leuven 0-0
Deinze - KV Kortrijk 2-1
Oostende - KV Mechelen 2-1
Hamme - Dessel afg.
Ronse - Antwerp 0-0 (stopgezet na 45') 
Union - KBHZ 0-1 (stopgezet na 72') 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties