Samaras staat voor Grieks debuut

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Samaras staat voor Grieks debuut
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De carrière van de Griek Georgios Samaras zit duidelijk in een stroomversnelling. Na zijn droomtransfer van SC Heerenveen naar Manchester City heeft hij nu ook zijn eerste selectie beet voor de nationale ploeg van Griekenland. De Duitse bondscoach Otto Rehhagel had hem al langer op het oog, maar achtte de tijd nu pas rijp voor een oproeping.

De 20-jarige Samaras is één van de tien spelers die voorlopig een oproeping hebben gekregen. Rehhagel beperkte zich tot dus ver alleen tot het oproepen van spelers die niet in Griekenland spelen. Ook Ajax-aanvaller Angelos Charisteas mag zich bij de Europese kampioen voegen. Volgende week pas voegt hij nog heel wat Griekse spelers bij de selectie.

Op 28 februari begint Griekenland aan de voorbereiding voor de kwalificatiereeks voor het Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Dat gebeurt met een vriendschappelijk treffen tegen Wit-Rusland. Die wedstrijd kadert trouwens in een achtlandentoernooi. De andere deelnemende landen zijn Cyprus, Roemenië, Slovenië, Kazachstan, Finland en Armenië. De Belgische bond weet meteen naar waar scouts te sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties