Lierse-spelers bekennen vervalsing

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lierse-spelers bekennen vervalsing
Foto: © SC

In de donderdageditie van De Standaard staat te lezen dat Cliff Mardulier, Laurent Fassotte en Patrick Deman – allen Lierse – bekentenissen zouden hebben afgelegd in het onderzoek naar de gokfraude in het voetbal. De bekentenissen zijn heel concreet, zo werd er toegegeven dat er bepaalde wedstrijden verkocht werden aan de gokmaffia. Woensdagmorgen kwam alles in een stroomversnelling wanneer het gerecht binnenviel bij het drietal na doorgedreven telefoonanalyse, een bankonderzoek en ook nog enkele tips.
 
Zo zou Mardulier dikwijls gokken in het casino van Breda en meer geld verliezen dan winnen. Wat ook verdacht was, was dat er op twee wedstrijden van Lierse zwaar gegokt werd. Het gaat over Standard – Lierse (4-1) van vorig seizoen. En Germinal Beerschot â€“ Lierse (4-0) van dit seizoen. Niet toevallig stond Mardulier bij de laatstgenoemde wedstrijd in doel, blunderde Fassotte bij de 1-0 en zat Deman op de bank omdat toenmalig coach Put ziek was.
 
Er zijn nog meerdere wedstrijden die heel verdacht overkomen maar daar heeft het gerecht nog geen zekerheid over. De Standaard geeft zo aan dat in Genk – Lierse (3-0) de “geblesseerde” Mardulier vervangen werd door hulptrainer Deman die dan nog eens twee doelpunten incasseerde. In Brussels – Lierse (3-2) viel Mardulier in bij een 1-2 stand, het werd uiteindelijk nog 3-2 met een late beslissende treffer. Charleroi – Lierse eindigde op 1-0, trainer Put, die voorlopig nog buiten schot blijft, speelde toen met een B-elftal maar met Fassotte en Mardulier.
 
Alledrie de ondervraagden werden achteraf vrijgelaten, Mardulier en Fassotte pas laat in de avond. De in beslag genomen voorwerpen worden geanalyseerd. Door gebrek aan gegronde bewijzen zijn ze voorlopig niet in verdenking gesteld. Ondertussen gaat het onderzoek verder, vandaag komt Suray zijn verhaal vertellen. En heel binnenkort reizen de speurders naar Londen om er bij Betfair een lijst op te halen van Belgen die gegokt hebben op verdachte wedstrijden. Ook gokexperts worden verhoord.
 
De hele affaire is duidelijk nog niet helemaal uitgepluisd en er zullen ongetwijfeld nog enkele lijken uit de kast vallen. Wordt vervolgd… [YD]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties