Gaan Lierse-spelers alsnog vrijuit?

Ronny anthonis
| 0 reacties
Gaan Lierse-spelers alsnog vrijuit?
Foto: © SC

Er bestaat een mogelijkheid dat de drie ontslagen Lierse-pionnen en sinds gisteren ook Mitu, Delorge en Milenkovic nog vrijuit kunnen gaan. Althans voor het grootste deel. Het is ondertussen al bekend dat Lierse vorig seizoen geld had ontvangen van Ye. Dat geld is terechtgekomen bij ex-voorzitter Vets en ex-manager Peeters. Mocht blijken dat zij (het vorige Lierse-bestuur) de opdracht zouden gegeven hebben om de wedstrijden te verliezen, dan gaan de spelers vrijuit omdat ze enkel een opdracht van hun bazen uitvoerden. Uiteraard blijft dan wel het feit van medeplichtigheid.

Wanneer men dit na onderzoek kan aantonen, is het mogelijk dat Lierse kan degraderen naar derde klasse omdat het bestuur al minstens op de hoogte was. Uiteraard blijft dit een hypothese, maar de volgende stap in het Lierse-dossier leidt automatisch naar de grote vissen zoals Put, het oude bestuur en uiteindelijk ook Theyskens zelf, die de bal aan het rollen bracht.

Anderlecht zal deze namiddag een persconferentie houden aangaande Mitu en Delorge. Deze twee hadden gisteren verteld wat het parket al reeds wist van de eerdere ondervraagden. Volgens VRT tenslotte zouden alle betrokkenen 10.000 euro per wedstrijd hebben gekregen. [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties