Licht op groen voor nieuw stadion KVM

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Licht op groen voor nieuw stadion KVM
Foto: © SC

De Algemene Vergadering van KV Mechelen besliste vanochtend om het licht op groen te zetten voor verdere onderhandelingen over het gemeenschappelijk stadion.
 
De agenda van de Algemene Vergadering was zeer beknopt, maar daarom niet minder belangrijk. Malinwa moest immers beslissen over het al dan niet verder opstarten van het project van het gemeenschappelijke stadion. Allereerst kwam echter het huidige stadiondossier aan bod.

Zoals op de info-avond van de supportersraad afgelopen donderdag, benadrukte voorzitter Johan Timmermans dat de hele stadionpolemiek een tweeledig verhaal is. Enerzijds is er het verhaal en het al dan niet verwerven van het Scarletstadion Achter de Kazerne en anderzijds het project van het gemeenschappelijke stedelijke stadion.

Om verder te gaan op het huidige stadiondossier, schetste Timmermans de evolutie van het dossier van het Scarletstadion Achter de Kazerne dat sinds de vereffening in handen is van vereffenaar Joan Dubaere. "Zo'n anderhalf jaar geleden hebben wij een officieel onvoorwaardelijk bod van 800.000 euro bij Dubaere binnengebracht. Met alle schuldeisers hadden we een akkoord, behalve met Willy Van den Wijngaert die liet weten een tegenbod te zullen doen." Dat tegenbod kwam er pas op 23 december 2005. Een bod dat 3.250.000 euro bedroeg, maar dat ook op de gronden van de jeugdacademie sloeg en deze zijn niet in vereffening. De vereffenaar verwierp het bod. "Deze week verwachtten we een nieuw tegenbod van 2.650.000 euro, maar daar zijn we - ondanks alle geruchten - nog steeds niet officieel van op de hoogte gebracht. Indien dit bod toch zou zijn uitgebracht, dan moet dit onvoorwaardelijk zijn wil Van den Wijngaert eigenaar worden van het Scarletstadion Achter de Kazerne," zo zegt Timmermans. "Maar we hebben een akkoord met Willy Van den Wijngaert dat KV Mechelen hier dan nog 3 à 5 jaar kan blijven spelen."

Als laatste en belangrijkste punt op de agenda stond de vraag of KV Mechelen in het project van een gemeenschappelijk stadion wil stappen, of althans de concrete onderhandelingen over het project wil aanvatten. Net zoals donderdag vroeg Timmermans dat niemand zich blind zou staren op de eerst voorgestelde locatie op de parking van de Nekkerhal. Die is immers al verworpen door de stad Mechelen en die zou nooit een dergelijk stadion aankunnen. Vervolgens gaf Timmermans alle voorlopige gegevens waarover hij beschikte. "De stad Mechelen zorgt voor de gronden en de vergunningen en Eurinpro voor de bouw van het
complex. De sportverenigingen die zich engageren om er hun thuiswedstrijden te spelen zullen financieel niets moeten bijdragen. Die financiering zal volledig door Eurinpro op zich genomen worden en zal door de verhuring van verschillende commerciële ruimtes terug verdiend worden," aldus Timmermans. De voorzitter sloot ook uit dat er een groots shopping center aan verbonden zou worden. "Dat is een piste die de stad Mechelen al meteen verworpen heeft, de commerciële ruimtes zijn voor een aantal grote winkels."

Voor de Algemene Vergadering aan het woord kwam, benadrukte Timmermans dat als de AV het licht op groen zet voor verdere onderhandelingen, het bestuur in het project op verschillende momenten nog kan tussenkomen om aanpassingen te vragen aan het stadion voor bijvoorbeeld een plaats voor een fanshop.

Op de huidige plaats van het Scarletstadion Achter de Kazerne mag niet meer uitgebreid worden, zo bleek uit een vraag vanuit de vergadering. Timmermans vroeg om een mandaat voor een delegatie van het bestuur van Malinwa die in de komende maanden aan de onderhandelingen zal deelnemen. De AV stelde de 4-koppige delegatie samen en keurde het mandaat met een ruime meerderheid goed met de beperking dat er geen handtekeningen zullen gezet worden zonder een nieuwe raadpleging van de Algemene Vergadering. Voorzitter Johan Timmermans en stadiondirecteur Francis Van Campenhout zullen zeker in de delegatie zitten. Daarbij komt nog Thierry Steemans of Jan Van Asbroeck uit de financiële cel van KVM en duidde de supportersraad achteraf ook Kurt Waeben aan als vertegenwoordiger van de supporters in dit dossier.

De komende weken zal KV Mechelen financiële, sportieve en commerciële vragen bundelen vanuit de verschillende onderdelen van de club en deze kanaliseren via de delegatie die vandaag door de Algemene Vergadering werd samengesteld. KV Mechelen zette vandaag dus het licht op groen om met de eerste concrete onderhandelingen over een gemeenschappelijk stedelijk stadion van start te gaan zonder enige verplichting of handtekening.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties