Vlimmeren genadeloos voor het bedreigdeExc. Kaart

Guillaume Belaey
 Vlimmeren genadeloos voor  het bedreigdeExc. Kaart

Verplaatsing naar provinciegenoot Kaart dat nog in strijd is voor het behoud en een Vlimmeren dat nog wil ijveren voor een plaats in de linkerkolom. Buiten de 3 "moeders", blijven Thielemans en Van Den Vonder in de lappenmand. Geys herneemt stilaan met de B-ploeg.

De partij begon spectaculair. Na 3' werd het al 1-0. Greet Quaghebeur profiteerde van een "communicatiestoornis" tussen doelwachtster en verdediging en trapte hoog in doel. Nog geen 3 minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Annelies Cornelissens in snelheid weg, deze bediende de vrijstaande Stephanie Cooymans en simpel 1-1. Wie dacht dat nu een herhaling van de thuiswedstrijd zou komen, kwam bedrogen uit. Een inspiratieloos Vlimmeren voetbalde te stereotiep en zorgde voor te weinig diepgang. Kaart wilde meer, maar kon ook geen kansen bijeen sprokkelen. Een 1-1 bij de rust.

Positiewissels bij de rust, de Vlimmerse verdediging speelde enkele malen met "vuur", Kaart profiteerde hier niet van. Gelukkig werden de bezoekers dan toch wakker, Annelies Cornelissens bracht Vlimmeren - met 2 doelpunten binnen de 5 minuten - op een 1-3 voorsprong. Kaart trachtte nog wel, maar bracht te weinig gevaar. De thuisploeg mocht zelfs niet ontevreden zijn wanneer Annelies Cornelissens centraal op doel afging en door de "laatste man" onderuit werd gehaald ... en slechts met GEEL bedacht werd. De wedstrijd wachtte op het eindsignaal, maar met een bijna gelijkwaardige fout als bij het eerste doelpunt, liet Vlimmeren de thuisploeg via Stefanie Leys de aansluitingstreffer maken. 2-3. De wedstrijd was echter te dicht bij het einde om nog een kentering te brengen.  Eindstand 2-3.

Vlimmeren deed wat van hen verwacht werd ... maar ook niet meer.