Eerste officiële gegevens voetbalfraude

Thomas Dubois
| 0 reacties
Eerste officiële gegevens voetbalfraude
Foto: © SC

Op een persbriefing werd een eerste tipje van de sluier gelicht over de voetbalfraude die momenteel het Belgische voetballandschap beheerst. Het onderzoek heeft betrekking op veel aspecten. Op een rijtje gezet gaat het over corruptie, witwassen, verdwijning van vennootschapsgoederen, vereniging van misdadigers, schriftvervalsing, misbruik van vennootschapsgelden en doodsbedreigingen.
 
Dat vertelde Lieve Pellens, de woordvoerdster van het federaal parket. Het gaat hier dus duidelijk om een complex geheel met veel kleine onderdelen die stuk voor stuk onderzocht moeten worden. Het onderzoek wordt geleid door onderzoeksrechter Verstreken. En dit in samenwerking met substituut Marianne Thomas. Het onderzoek werd enkele dagen geleden overgeheveld naar het federaal parket. Het grote voordeel hiervan is dat deze bevoegdheden heeft over heel België. Het federaal parket heeft ook de nodige internationale contacten. 

Ye ging altijd op dezelfde manier te werk. Hij benaderde een club die financiële problemen had of die voor zichzelf bepaalde sportieve doelstellingen had gesteld. Daarna werd een investering voorgesteld. Het ging meestal om een bedrag van om en bij de 1 miljoen euro. Het was Ye zelf die contact legde en de zaakjes deed en eventueel druk oplegde.
 
Het parket kon ook kwijt dat het onderzoek reeds gestart werd in het najaar van 2005. Over andere voetbalclubs buiten La Louvière, Sint-Truiden en Lierse wilde het parket voorlopig nog geen uitspraak doen. Van nu af aan zal het parket iedere dinsdag en donderdag een briefing geven naar de pers toe. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties