Trabzonspor wint lastig uitduel

Emre Karayavuz

Trabzonspor heeft een belangrijke uitzege behaald op Vestel Manisaspor in de race om een plaats in de Uefa Cup. Opvallend was dat er maar twee spelers in de basis startten bij Trabzonspor, die de heenwedstrijd tegen Manisaspor ook waren gestart. Die wedstrijd werd overigens verloren.

Bijde ploegen begonnen gelijk fel en scherp aan de wedstrijd en het was Trabzonspor dat al na 1 minuut spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Djokaj kwam goed door op links en leverde een voorzet af die aankwam bij Ã–mer Riza, de speler twijfelde niet en schoot vanuit de draai goed en onhoudbaar in.
Manisaspor gaf de moed niet op en zette aan om de gelijkmaker te behalen. In de derde minuut leverde Holosko al een goede kopbal af en was dichtbij de gelijkmaker. In de 14e minuut werd de inzet van de thuisploeg beloond en was het wel raak. De bal werd voor gegooid waarbij de tweede bal voor de voeten van Selcuk viel, deze ronde goed af en tekende de gelijkmaker.
Selcuk was diegene die alle dode spelsituates opeisde bij Vestel Manisaspor en was hiermee zeer gevaarlijk in de 33e minuut. Zijn goede inzet werd echter gekeerd door doelman Tolga. Trabzonspor was in de eerste ook nog gevaarlijk via Yattara, maar gescoord werd er echter niet en zo eindigde de eerste helft in een 1-1.

In de tweede helft was het alweer gelijk Trabzonspor dat een kans kreeg via weer Ömer Riza en Djokaj. Laatsgenoemde kreeg een pass van eerstgenoemde maar kon niet afronden en zag een doelpunt voor zijn neus voorbij gaan. Vestel Manisaspor zette daarna goed aan, was de betere van de twee partijen en kreeg goede kansen. Met name Zelenka was dichtbij een treffer, maar tot een goal kwam het niet.
In minuut 57 kreeg Johanna zijn tweede gele en daarmee de rode kaart voor een overtreding op Ömer Riza. Hierdoor kreeg Trabzonspor wat meer grip en verandere het wedstrijdbeeld, want Vestel Manisaspor was de betere ploeg.
In de 65e minuut kreeg Yattara een goede kans via een goeie actie en aangeven van Ömer Riza, maar de speler koos voor direct schieten waar hij meer uit de situatie kon halen. In de 67e minuut was het dan wel raak en was het Trabzonspor dat op voorsprong kwam via Ferhat. De verdedigende middenvelder was doorgestoken en kwam alleen voor de keeper via een steekbal, hij besloot tot een lob en zag zijn inzet tegen het netje belanden: 1-2.
In de 77e minuut begin Yattara een domme fout en sloeg zijn directe tegenstander Tufan in het gezicht. Dit ontging de scheidsrechter niet en gaf de rode kaart. Hierdoor was er geen sprake meer van een overtalsituatie voor de uitspelende ploeg, beide ploegen waren nu met 10 man, wat voor meer ruimte tot aanvallen betekende voor de thuisploeg. De wedstrijd was bijna tegen het einde toen Zelenka een grote kans kreeg op de gelijkmaker, maar de speler schoot echter net naast. Verder werd er niet meer gescoord en behaalde Trabzonspor een belangrijke uitzege.

Opstellingen:

Vestel Manisaspor: Bülent , Serkan Dökme, Holosko, Hakan Kadir, Selçuk, Johana, Sinan (Tufan), D´Haane (Caner), Meduna, Zelenka, Arda (Zafer)

Trabzonspor: Tolga, Tayfun, Stepanov, Fatih Akyel, Lee, Hüseyin, Ferhat (Adem), Yattara , Djokaj (Ufukhan), Szymkowiak (Hasan), Ömer Riza