Van Buyten moet straks aan de bak

Thomas Dubois

In de achtste finales van de Uefa-beker is Hamburg met 2-0 gaan verliezen op het veld van Rapid Boekarest. Van Buyten en co, die in de vorige ronde FC Thun uitschakelden, moeten volgende week dus volop aan de bak om toch nog de volgende ronde te halen. Boekarest scoorde op twee cruciale momenten vlak voor rust en vlak voor het einde van de wedstrijd. De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten.

De wedstrijd had wat tijd nodig om in actie te komen. Beide ploegen speelden behoudend met als doel zeker geen doelpunt tegen te krijgen. De eerste kans kwam er pas halverwege de eerste helft wanneer Niculae zijn kans schoon zag om af te drukken. Doelman Wächter van Hamburg stopte de bal. Ook Stancu en Burdujan dreigden voor Boekarest maar de verdediging van Hamburg stond pal.

Hamburg kwam amper tot kansen. Pas na 35 minuten kreeg het de eerste kans van de wedstrijd. De Nederlander Van der Vaart zag zijn schot vanop grote afstand gepakt worden door Coman, de doelman van Boekarest. Boekarest kwam in de slotfase van de eerste helft toch op voorsprong via Niculae die Wächter kon verslaan. Een verdiende 1-0 ruststand. Kort voor rusten mocht Maftei even vroeger dan z’n ploegmaats gaan douchen. Hij kreeg een tweede gele kaart en dus rood.

Het onevenwicht zinde Nigel De Jong niet en ook hij kreeg halverwege de tweede helft z’n tweede gele kaart van de avond en mocht naast Maftei in de tribune gaan zitten. Veel gevaar kwam er niet in de tweede helft. Maar toch kwam de 2-0 nog op het bord. In minuut 88 scoorde Buga de 2-0. [AN]