Bodart betrekt bestuur La Lou

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Bodart betrekt bestuur La Lou
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of de kranten pakken uit met nieuws over de gokaffaire. Vandaag schrijft De Standaard dat Gilbert Bodart tijdens zijn ondervragingen door de recherche bekend zou hebben dat ook het bestuur van La Louvière betrokken is bij de hele zaak. Hij noemde daarbij vooral de namen van advocaat Laurent Denis en makelaar Pietro Allatta.

De Standaard weet dat naar eigen zeggen uit goede bron. Bodart vertelde aan de recherche hoe hij dit seizoen van Zheyun Ye én het clubbestuur de opdracht kreeg om wedstrijden te vervalsen. De trainer was een gemakkelijk doelwit aangezien hij zeer zware gokschulden heeft. Het is ook daarom dat La Louvière hem heeft aangesteld als trainer.

Bodart beweert ook dat hij bedreigd werd toen hij niet wilde meewerken. Zo had de gokmaffia hem gevraagd de wedstrijd op Club Brugge zwaar te verliezen. Toen het bij de rust nog 0-0 stond kreeg Bodart een dreigtelefoon. De trainer willigde de eisen van de maffia alsnog in en zorgde ervoor dat zijn team met 4-0 verloor.

Het was zeker niet de laatste keer dat Bodart bedreigd werd. Ook bij de partij tegen Anderlecht eiste de maffia dat La Louvière zwaar zou verliezen. De wedstrijd eindigde echter op een 1-1 gelijkspel. Bodart werd nog die avond bedreigd en klemgereden op weg naar huis. Een verhaal dat opvallend veel gelijkt op dat van Paul Put.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties