Club, Genk en Essevee pakken volle buit

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club, Genk en Essevee pakken volle buit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge, Racing Genk en Zulte Waregem hebben zaterdagavond gedaan wat van hen verwacht werd. De drie teams wonnen hun wedstrijden en profiteren zo maximaal van het verlies van Anderlecht op Staaien.

De zege van Club kwam heel moeizaam tot stand. De landskampioen kwam tegen een fris Charleroi erg vroeg op achterstand nadat Joos Valgaeren de bal in eigen doel had gedevieerd. Gert Verheyen zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker en een klein kwartier voor het einde zorgde Javier Portillo voor de verlossende 2-1.

Zulte Waregem nam erg ruim afstand van mede-promovendus Roeselare. Breleuer, Meert en Matthys zorgden voor de al even zware als onverdiende 0-3 zege. Roeselare was voortdurend beter, maar slaagde er niet in de kansen af te werken.

Dat was ook een probleem waarmee Germinal Beerschot op bezoek bij Racing Genk kampte. Dosunmu kreeg verschillende gelegenheden om de Ratten de volle buit te bezorgen, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die via Engelaar met de drie punten aan de haal ging.

Lierse deed een erg slechte zaak in de degradatiestrijd. De Pallieters kwamen tegen Gent wel op voorsprong via Mujanovic, maar moesten na doelpunten van Grégoire, Foley en Vrancken toch hun meerdere erkennen in de bezoekers. Lierse is zo opnieuw rode lantaarn.

Dat heeft het vooral te danken aan streekgenoot Westerlo, dat zwaar verloor op het veld van Beveren. Debuterend coach Eddy De Bolle zag Dissa twee keer scoren. Ook Coco en Gervinho vonden hun weg naar de netten. Aan de andere kant zorgde Utaka voor de eerredder.

Ook La Louvière springt over Lierse. De Wolven speelden scoreloos gelijk op het veld van FC Brussels.

Cercle Brugge kreeg op het veld van Moeskroen opnieuw heel wat doelpunten om de oren. Francky Vandendriessche moest zich maar liefst zes keer omdraaien. Bij de rust stond het 2-0 door een owngoal van Masureel en een doelpunt van Durgardein. Na de koffie trapte Zewlakow er drie binnen en deed ook Fellahi de netten trillen.

Gisteren al won Sint-Truiden thuis verrassend van Anderlecht. De Kanaries stuurden de leider met 3-0 huiswaarts. Daardoor kan Standard morgen opnieuw leider worden, maar dan moet het wel winnen op het veld van Lokeren. [AN]






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties