Exc. Kaart - Dames Zultse VV 3 - 5

Guillaume Belaey
Exc. Kaart - Dames Zultse VV    3 - 5

Met 8 doelpunten kregen de toeschouwers in Kaart een echte thriller te zien.  Zultse toonde zich zaterdag de betere voetballende ploeg maar Kaart kwam telkens met de nodige vechtlust tot één doelpunt terug.  Hierdoor was het langs de zijlijn bibberen tot de laatste minuten.  De wedstrijd qua scoreverloop was bijna een doorslag als deze van twee weken geleden… enkel deze keer in het voordeel van Zultse.

Kaart begon wel sterker aan de wedstrijd.  Greet Quaghebeur kon al na 1’ aanleggen maar Evelyne Libbrecht had hiermee geen problemen.  De volgende kans was terug voor Quaghebeur.  Deze keer mocht ze alleen richting doel gaan maar vergat af te werken.  Zultse moest wachten tot de 19’ voor een goeie kans.  Joke Verlinde bereikte Debbie Vandemaele maar deze besloot op een attente doelvrouw Pauwels.  Kaart reageerde maar bij de voorzet van Gooris was niemand gevolgd.

Zultse nam dan stilaan de wedstrijd over en creëerde iets meer kansen.  Een vrije trap van Fien Decabooter werd door Davina Callens naast gekopt.   Martine De Witte recupereerde en speelde de vrije Debbie Vandemaele aan.  Debbie plaatste echter de bal naast het doel.  Maar het lukte Zultse toch nog.  Een vrije trap van Fien Decabooter werd in één tijd door Laurence Marchal op de slof genomen en eindigde in het dak van het doel (0-1).  Kaart reageerde nog één keer maar het schot werd door Evelyne Libbrecht knap gepareerd.

In de tweede helft bleef het aanvankelijk 10’ wachten op echt gevaar.  Davina Callens wroette zich door de defensie en kon de 0-2 op het bord plaatsen.  Over en out dachten  ze in de tribunes maar de Kaartse reactie mocht er ook wezen want op hoekschop scoorden ze de aansluitingstreffer.

Zultse herpakt zich deze keer zeer snel en bleef de betere voetballende ploeg.  Martine De Witte kon richting doel trekken maar werd neergelegd.  Annelies Demeijer zette de strafschop feilloos om (1-3).  Maar in dezelfde minuut scoorde de thuisploeg een tweede tegentreffer.  Zultse bleef  niettemin op zoek gaan naar uitbreiding van de score.  Martine De Witte kwam oog in oog met Pauwels maar werkte niet af.

Lien Mortier deed dit echter wel na een goeie combinatie via Joke Verlinde - Davina Callens en Fien De Cabooter (2-4).  De thuisploeg gaf de achtervolging niet op want 3’ later scoorden ze weer vanop de stip. Vijf minuten voor affluiten nam Fien Decabooter toen alle twijfels weg en zette na een forse rush de 3-5 eindscore op het bord.  Meteen nestelde Zultse zich op die ,,magische’’ 12de plaats en kan zich binnen veertien dagen definitief in de veilige haven vast spijkeren.