Analyse Titel voor Chelsea, of toch Man Utd?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Titel voor Chelsea, of toch Man Utd?
Foto: © SC

Chelsea leek lange tijd volle stoom af te stevenen op een tweede titel op rij, maar voelen de laatste weken de hete adem van Manchester United terug in de nek. De Blues laten steeds vaker steken vallen en de Red Devils zijn genaderd tot op zeven punten. Zes wedstrijden voor het einde wordt het misschien toch terug spannend?

Chelsea verloor dit seizoen nog maar drie keer, telkens buitenshuis. Op eigen veld verloren de Blues slechts één keer punten. De buren van Charlton kwamen op Stamford Bridge 1-1 gelijk spelen. Met een voorsprong van zeven punten en nog maar drie verplaatsingen voor de boeg ziet het er dus heel mooi uit voor Jose Mourinho. Trips naar Bolton, Blackburn en op de laatste speeldag Newcastle zijn natuurlijk niet van de poes. Het bezoek van West Ham en Everton mag voor Chelsea geen problemen opleveren. Sleutelduel wordt misschien wel de match tegen Manchester United op de voorlaatste speeldag. Het zou mooi zijn om na een rechtstreeks duel de titel te vieren, al hopen de Blues waarschijnlijk wel dat ze de champagne eerder mogen ontkurken. 

Voor Manchester United wordt het dus geen simpele opdracht om die laatste zeven punten weg te werken, maar de Mancunians verkeren wel in bloedvorm. Sinds 1 februari (4-3 in Blackburn) werd er niet meer verloren. Sir Alex Ferguson won nu al acht wedstrijden op rij, maar hij moet nog enkele moeilijke tegenstanders aanpakken. Voor de Red Devils wachten nog twee loodzware reisjes naar Londen, waar Tottenham en Chelsea met geslepen messen klaar zullen staan. Op de laatste speeldag komt Charlton op bezoek, ook Sunderland, Middlesbrough en Arsenal komen nog op Old Trafford langs. Het eerstvolgende duel is tegen de Gunners, die eveneens de pannen van het dak spelen de laatste weken. Maar Arsene Wenger zit misschien meer met zijn gedachten bij de Champions League? Thierry Henry afstoppen wordt in ieder geval niet gemakkelijk.

Sir Alex Ferguson probeert alvast druk te zetten op Chelsea. Volgens de kranige Schot nadert Man Utd met rasse schreden op de Blues. Hij is er van overtuigd dat ze zullen blijven naderen en hoopt dat ze hen niet te laat zullen inhalen. Hij beseft wel dat met Arsenal nog een lastige klant wacht. Verder wees Ferguson er op dat zijn ploeg echt sterk op dreef is, en zette zijn positieve selectieproblemen nog eens in de verf: "Al mijn spitsen zijn zo goed, ik weet niet wie ik moet kiezen." 

Jose Mourinho is een veteraan van vele oorlogen en hij zal zich niet snel laten intimideren. Hij moest wel toegeven dat zijn spelers in een vormdipje zitten, en dat dit punten kost in de uitmatchen. Hij merkte ook op dat Man Utd hierdoor dichterbij komt. Toch is hij er heilig van overtuigd dat zijn ploeg binnenkort de titel zal mogen vieren.



Programma Chelsea =>

Programma Manchester United =>




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties