Aalst en Maldegem spelen zespuntenmatch

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aalst en Maldegem spelen zespuntenmatch
Foto: © SC

Eendracht Aalst krijgt een laatste kans om in de race te blijven voor rechstreeks behoud. Bij winst tegen concurrent SK Maldegem mag Aalst weer hopen op het niet moeten spelen van barragematchen. De derde in de stand, FCN Sint-Niklaas, krijgt leider Dender over de vloer.

Na de uitslagen van vorige weekend bedraagt de achterstand van Eendracht Aalst op Maldegem en RC Mechelen zes punten. Maldegem en Mechelen zouden dus safe moeten zijn, ware het niet dat Maldegem nu de verplaatsing naar Aalst voor de boeg heeft. Het is duidelijk dat Aalst weinig of niets heeft aan een puntendeling, winnen is de boodschap. Indien Aalst niet wint, kunnen Maldegem en RC Mechelen op hun beide oren slapen wat betreft het behoud.

SV Bornem is één van de ploegen die de top twee bekampt in twee weken tijd. Bornem koestert nog weinig hoop op redding en heeft dringend nood aan een overwinning. Dat wordt tegen Cappellen uiteraard een allesbehalve gemakkelijke opdracht. Indien Cappellen net als vorige week toch een verrassende nederlaag zou lijden, kan Dender dit weekend al kampioen spelen.

Diegem heeft in de rangschikking een paar plaatsen moeten prijsgeven en bekleedt nu de zevende stek. De twee laatste matchen gingen immers verloren. Toch werkte Diegem al een mooi seizoen af en hoopt het er ook nog een mooi seizoenseinde aan te breiden. Dat kan door de volle buit te pakken tegen SW Harelbeke, dat nog stiekem droomt van de eindronde. Dan kan Harelbeke zich wel geen puntenverlies in Diegem veroorloven. Diegem kan over Harelbeke springen in de stand.

RC Mechelen pakte vorige week drie gouden punten op het veld van Cappellen. Daardoor zou het behoud veiliggesteld moeten zijn. Om helemaal zeker te zijn moet RCM de drie punten pakken tegen Turnhout, dat recent twee overwinningen opvolgde met twee gelijke spelen. De intenties van Turnhout zijn: door een zege op RC Mechelen de plaats in de linkerkolom behouden en weer in het spoor van de subtop kruipen.

Standaard Wetteren zit in de derde periode perfect op schema en een overwinning tegen WS Woluwe kan Wetteren nog dichter bij een plaats in de eindronde brengen. Vermits Sint-Niklaas tegen Dender speelt, hoopt Wetteren dit weekend de derde plaats over te nemen. WS Woluwe zal echter geen hapklare brok zijn, aangezien die ploeg vorige week toch wel met enige mentale weerbaarheid voor de dag kwam.

Rupel Boom staat voor een belangrijke wedstrijd tegen Torhout. Het is al van de 17de speeldag geleden dat Boom nog eens kon winnen en toch is een overwinning vereist om terug in het zog van Aalst te kruipen. Een zege tegen Torhout kan dus de hoop op barragematchen staande houden. Torhout lijkt zelf na een recente 7 op 9 weer aan de betere hand.

Ondanks de nederlaag van vorige week staat Racing Waregem toch nog vijfde. Waregem wil nog zoveel mogelijk punten behalen in de resterende wedstrijden om zo toch een goede voorbereiding op de eindronde af te werken. Willebroek-Meerhof kan door te winnen op Waregem weer de top tien induiken.

FCN Sint-Niklaas krijgt dus het bezoek van FCV Dender, dat zo goed als zeker is van de titel. Sint-Niklaas moet een zo goed als foutloos parcours afleggen in de resterende competitiematchen indien het de eindronde wilt halen. Sint-Niklaas vestigt zijn hoop op zijn tegenstander van dit weekend om de periodetitel binnen te halen en zo Wetteren af te houden. Al zal Sint-Niklaas zondag ongetwijfeld zelf willen winnen. Zo houdt het Wetteren nog achter zich in de algemene stand. Dender kan mits puntenverlies van Cappellen op het veld van Sint-Niklaas al de promotie binnen halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties