ADO wacht zware degradatiestrijd

Jimmy Wouters

Het ziet er niet goed uit voor ADO Den Haag. De residentieclub kon zich niet optrekken aan de overwinningen van de rechtreekse concurrenten voor een plaatsje in de nacompetitie. Nadat zowel Heracles, NAC al Sparta gisteren gingen winnen, ging ADO vandaag roemloos met 2-0 de boot in bij FC Twente.

FC Twente was duidelijk een maat te sterk voor de Hagenezen. Doordat de Tukkers vergaten om één van de vele gecreëerde kansen af te maken, kon ADO lang hopen op een puntje in Enschede.

Uiteindelijk kwam Twente diep in de tweede helft dan toch verdiend op voorsprong. Touma brak na 70 minuten de ban. Twente kwam gedurende de hele wedstrijd nooit in de problemen en in de slotfase verzekerde N'Kufo nog de zege.

ADO Den Haag speelde bijzonder mak en wacht ongetwijfeld nog een zware strijd tegen degradatie. [AN]