Willem II houdt Roda op een punt

Jimmy Wouters

Willem II heeft op eigen veld een goede generale repetitie gehouden met het oog op de nacompetitie. De Tilburgers hielden immers Roda JC op een 2-2 gelijkspel.

Willem II begon ijzersterk aan de wedstrijd. Al na zes minuten spelen stonden de tricolores al op voorsprong. Eerst kopte Feher nog tegen de lat, maar in de herneming kon Redan toch nog zijn team op voorsprong brengen. Tien minuten later kwamen de Limburgers via Christiano wel nog langszij, maar toen sloeg de vlam in de pan. Iets voor het halfuur torpedeerde Roda-speler Gregoor van Dijk Dembele, waardoor de Limburger terecht met rood het veld moest verlaten. Willem II leek nog voor rust te profiteren van die man meer nadat Smit voor de 2-1 tekende.

Na de pauze knokte Roda zich terug in de wedstrijd. Oogstrelend was het niet, maar de Limburgers kwamen uiteindelijk toch nog verdiend op 2-2 dankzij een doelpunt van Rudge. [AN]