Bergkamp neemt afscheid in nieuw stadion

Philippe Crols
| 0 reacties
Bergkamp neemt afscheid in nieuw stadion
Foto: © SC

Deze zomer zal één van de grootste Nederlandse voetbalspelers afscheid nemen van het voetbal. Dennis Bergkamp houdt het in juli namelijk definitief voor bekeken. Dat hij dat in stijl zal doen bestaat geen twijfel over. 

De afscheidswedstrijd van Bergkamp zal tevens ook de openingswedstrijd van het nieuwe Emirates-stadion van Arsenal worden. De Gunners vertrekken na 93 jaar uit het oude Highbury dat te klein was geworden. De wedstrijd zal op 22 juli worden afgewerkt. De Nederlandse spits weet dat hij die dag mogelijk wel een traantje zal moeten wegpinken. Dat is verre van onlogisch gezien zijn rijkgevulde carrière. 

Hij speelde zeven jaar voor Ajax Amsterdam waarmee hij heel wat successen boekte. Daarna trok hij naar Inter Milan, maar zijn tweejarig verblijf in de modestad werd geen groot succes. Dat werd zijn 11-jarige loopbaan bij het Engelse Arsenal wel. Ook bij deze club speelde hij heel wat bekers en titels bij elkaar. De spits maakte niet alleen op clubniveau grote sier, want ook voor Oranje bewees de Nederlander meer dan eens zijn waarde. Bergkamp zal ook worden herinnerd als de speler met vliegangst. Hierdoor zag hij menig Europees topduel aan zijn neus voorbijgaan. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties