Zuid-Korea zonder Lee Dong-Gook

Joeri De Ren
| 0 reacties
Zuid-Korea zonder Lee Dong-Gook
Foto: © SC

Zuid Korea weet nu reeds dat het zijn vaste aanvallende middenvelder Lee Dong-Gook zal moeten missen op het Wereldkampioenschap in Duitsland deze zomer.  

De 27-jarige middenvelder dient aan de knie geopereerd te worden en zal naar alle waarschijnlijkheid minimaal 6 maanden buiten strijd zijn.  Lee speelt momenteel in de Koreaanse competitie bij de Pohang Steelers.  Vorige week scheurde hij zijn knieligamenten tijdens een wedstrijd in de Zuid-Koreaanse competitie.  Hij is ondertussen overgevlogen naar Duitsland , waar hij zich door een gespecialiseerd chirurg zal laten opereren. 

Vor de nationale ploeg is dit een serieuze aderlating.  Hij maakte reeds deel uit van de selectie die in 1998 meestreed voor het WK in Frankrijk.  In 2002 deed hij dan weer niet mee doordat hij uit de gratie was gevallen bij coach Guus Hiddink.  Ondertussen is Hiddink al een tijdje vervangen door Dick Advocaat en deze nam Lee terug op in zijn selectie.  Lee was dan ook een zekerheid in het Zuid-Koreaanse team in de aanloop naar dit WK en scoorde menig doelpunt voor zijn team. [TH]

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties