Analyse STVV en Genk in Limburgs derby

Kristof Blomme
| 0 reacties
STVV en Genk in Limburgs derby
Foto: © SC

Op drie speeldagen van het einde blijft de competitie uiterst spannend. Vrijdag zette Anderlecht al een serieuze stap in de richting van de titel. Met nog twee matchen te gaan is er echter nog niks beslist. Ook de strijd om plaats drie ligt nog open. Zaterdag staat Genk voor een uiterst moeilijke opgave. De derby bij Sint-Truiden moet winnend afgesloten worden om nog een kans te maken op de derde plaats. Het telt immers nog steeds een achterstand van vier punten op Club Brugge. Verder is vooral de strijd tegen de degradatie van belang zaterdag. La Louvière, dat al veroordeeld lijkt, gaat op bezoek bij Lokeren. Beveren en Lierse staan beiden voor een belangrijke thuismatch tegen respectievelijk Germinal Beerschot en Moeskroen. Mits winst kunnen beide ploegen zelfs nog de eindronde afwenden. Daarnaast staan ook Charleroi - Zulte Waregem en Roeselare - Brussels op het programma.

In een Limburgs derby staan Sint-Truiden en Racing Genk tegenover elkaar. Sint-Truiden telt een voorsprong van zeven punten op Lierse, de voorlaatste in de stand. Winst zou de Kanaries dus mathematische zekerheid bieden over het behoud, al is er niemand die daar nog aan twijfelt. Genk daarentegen kan nog steeds plaats drie pakken. Dan is een overwinning wel noodzakelijk, het telt immers een achterstand van vier punten op Club Brugge. Bij de thuisploeg blijft Kalisa geblesseerd. Van Hoyweghen en Sishuba zitten een schorsingsdag uit. De bezoekers missen met Daerden, die geschorst is, een belangrijke schakel. Verdonck, Stojanovic en Peeters raken dit seizoen niet meer fit. Ogunjimi start naast Vandenbergh in de basis. 

Zulte Waregem gaat op bezoek bij Charleroi. De Karolo's staan met een negende plaats in de middenmoot van het klassement. Ook Zulte Waregem speelt dit seizoen enkel nog voor de eer. De West-Vlamingen kenden een uitstekend seizoen en deden lang mee voor Europees voetbal. De laatste vijf matchen pakte het echter slechts twee punten, waardoor het zich nu volledig moet richten op de bekerfinale. Charleroi mist de geschorsten Oulmers en Kere. Chabaud ligt in de lappenmand. Bij de bezoekers zijn Salou, Verschuere en Breleur geblesseerd. Normaal krijgen Vandermarliere, Van Steenbrugghe en Vandendriessche de kans om zich te tonen. 

Lokeren neemt het in eigen huis op tegen rode lantaarn La Louvière. Lokeren bekleedt voorlopig een degelijke zevende plaats. La Louvière staat laatste en lijkt een vogel voor de kat. Lokeren kan nog geen beroep doen op Bouabe, Gretarsson, Zanzan, El Mouataz, Van Handenhoven, Doba, Milojevic en Diallo. De Wolven treden dan weer aan zonder de geblesseerden Sofiane, Cousin, Blay, Oulai, Brahami en Rogerio. Jbari en Oliseh moeten plaats ruimen voor Stojkov en Bozak

Beveren ontvangt op de Freethiel Germinal Beerschot. Voor Beveren moet het gebeuren in de twee resterende thuismatchen. Het telt een voorsprong van drie punten op Lierse en heeft dus alles in eigen handen. Germinal Beerschot klom de laatste maanden op uit de kelder van het klassement. De laatste vijf matchen pakte het maar liefst 13/15. Bij Beveren zijn Mahan en kapitein Joseph-Augustin geschorst. Arunina en Seka blijven geblesseerd. GB kan niet rekenen op Prince, De Wree en Rachid

In de buik van het klassement ontmoeten Roeselare en Brussels elkaar, respectievelijk elfde en twaalfde in het klassement. De Brusselaars tellen een achterstand van drie punten. De West-Vlamingen moeten de geblesseerden Sierens, Vervaeke en Eloi missen. Vandamme, die deze week een transfer naar Roda wist af te dwingen, is geschorst. De Vleeschauwer is nog twijfelachtig. Brussels moet het doen zonder Theunis, Clement, Colpaert, Sels, Dudas en De Troetsel. Daarnaast zijn Niçoise en Gorius geschorst. 

Lierse, tenslotte, moet zijn vel redden tegen Moeskroen. De Pallieters staan voorlaatste en moeten absoluut winnen om de eindronde te voorkomen. Moeskroen staat dertiende en hoeft niet veel meer te vrezen. Lierse kampt voor deze belangrijke partij met veel geblesseerden. Dreesen, Goris, Mathyssen, Nunes, Raeymaekers, Smet, Timmermans en Tohoua zijn er allen niet bij. Nnaji keert wel terug uit schorsing. Develer start voorin opnieuw naast Mrdja. Bij Moekroen liepen Oussalah, Grimaldi, Charlet en Tailson een blessure op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties