Nancy schrijft clubgeschiedenis

Nancy schrijft clubgeschiedenis
Foto: © SC

Nancy is voor het eerst in haar geschiedenis winnaar van de Coupe de la Ligue. In een bitsige finale versloeg de club van trainer Pablo Correa Nice met 1-2. Nancy speelde een halfuur met tien man na de tweede gele kaart van Puygrenier.

Al bij het eerste fluitsignaal in het Stade de France werd het duidelijk dat het een ruwe strijd zou worden tussen Nice en Nancy. Baby Koné vond na twee minuten op zijn weg naar doel Lécluse en werd van het veld gedragen. Nog voor hij zijn plaats op het veld terug innam, werd aan de andere kant Zerka tegen de grond gewerkt door Fanni. Scheidsrechter Layec had moeite om de gemoederen te bedaren. Zerka revancheerde zich sportief en maakte er na twintig minuten 0-1 van, wat meteen ook de ruststand was.

De spelers waren nog maar net uit de kleedkamers, of het stond al terug gelijk. Baby Koné begon aan een mooie actie en dribbelde vier verdedigers voorbij alvorens de bal naar Vahirua te passen, die de bal in doel werkte. Net na het uur moest Nancy met tien spelers verder, toen Puygrenier zijn tweede gele kaart kreeg. Aangeslagen waren de spelers echter niet, want nog geen vijf minuten later werd het 1-2 via Kim.

Nice kon niet meer gelijkmaken. Nancy wint zo voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Coupe de la Ligue.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties