Dabo, Mexes, Seedorf en Ledesma geschorst

Dabo, Mexes, Seedorf en Ledesma geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er viel afgelopen zaterdag heel wat te beleven op de Italiaanse velden, dit echter vooral in negatieve zin. De potjes van verscheidene spelers kookten immers over, waardoor voor hen de wedstrijd wat vroeger gedaan was dan anders. Voor Ousmane Dabo is het seizoen zelfs al gedaan.

Dabo kreeg in de wedstrijd tegen Juventus Turijn rood omdat hij beledigingen tegenover de scheidsrechter uitte. De middenvelder van Lazio deed dit omdat luttele seconden daarvoor zijn doelpunt werd afgekeurd. Dabo krijgt nu een schorsing van drie speeldagen voorgeschoteld waardoor zijn seizoen ten einde is. Het is zelfs de vraag of we de Fransman nog te zien gaan krijgen in het shirt van Lazio, want hij is einde contract en liet al uitschijnen dat hij een overstap naar de Premier League wel ziet zitten.

Ook stadsgenoot AS Roma zit met een geschorste. Philippe Mexes mag immers twee wedstrijden vanuit de tribunes bekijken. De verdediger kreeg afgelopen zaterdag tweemaal geel op enkele seconden tijd. Zijn tweede geel volgde na cynisch applaus wegens zijn eerste gele kaart. De straf is echter wat zwaarder gemaakt door de beledigende woorden die hij naar het hoofd van de scheidsrechter wierp bij het verlaten van het terrein.

Clarence Seedorf (AC Milan) en Salvatore Aronica (Messina) besloten op het einde van hun partij een robbertje te vechten. Beide werden uitgesloten en zullen ook de volgende twee wedstrijden niet op het scheidsrechterblad mogen staan. Hetzelfde geldt ook voor Cristian Ledesma. De middenvelder van Lecce kon zich niet beheersen in de wedstrijd tegen Treviso en krijgt de schorsing voor natrappen.

Verscheidene andere spelers hebben een schorsing voor één speeldag op zak. Het zijn Bega (Cagliari), Canini (Cagliari), Cristiano (Ascoli), Nocerino (Messina), Sculli (Messina), Ascoli (Empoli), Falcone (Sampdoria), Tonetto (Sampdoria), Zenoni (Sampdoria) en Marchionni (Parma).

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties