KK Malle neemt optie op titel in 2eB

Dave Sentobin

Krijnen Keukens Malle deed afgelopen weekend een enorm goede zaak in de strijd om de titel in tweede nationale B. De Kempense ploeg won vrijdag overtuigend van 1001 Couleurs Beyne. Medekoploper ZVK Wezel leed een verrassende nederlaag in Houthalen, 4-3. Een week voor de topper Wezel-Malle heeft KK Malle drie punten voorsprong op Wezel.

KK Malle begon slap aan de partij. De bezoekers uit Luik profiteerden hiervan en kwamen na twee minuten op voorsprong via Bonhomme. Vergauwen maakte op aangeven van El Haoual gelijk voor KK Malle, maar in de zesde minuut kwam Beyne opnieuw op voorsprong via Laarissi. Even later waren er enkele schitterende reddingen van doelman Laenens nodig om de bezoekers te beletten de voorsprong verder te vergroten. In de zevende minuut scoorde Grunholz zijn eerste doelpunt en bracht zijn ploeg daarmee op gelijke hoogte.  Twee minuten later had de Nederlander de score opgedreven tot 4-2. Beyne bleef in de wedstrijd via een doelpunt van Bouchtachoat, maar de doelpunten van Toukouki en opnieuw Grunholz zorgden voor een geruststellende 6-3 ruststand.

Hoewel Beyne na rust tot tweemaal terugkwam in de wedstrijd via Cacciotore die eerst 6-4 maakte en na een penalty-goal van Grunholz ook de 7-5 maakte, is KK Malle nooit in de problemen gekomen in de tweede helft. De Mallenaren liepen via twee treffers van Hzaine, eentje van Vergauwen en Grunholz en een hattrick van Govers gemakkelijk uit tot 14-5.  De 14-6 van El Handouz was slechts een pleister op de wonde voor de bezoekers. De ploeg uit Luik, derde in de stand, was toch een maatje te klein voor KK Malle. De Kempense ploeg lijkt klaar voor de clash van vrijdag.

Doelpunten:
1ste helft: 0-1 Bonhomme, 1-1 Vergauwen, 1-2 Laarissi, 2-2 Grunholz, 3-2 Grunholz, 4-2 Grunholz, 4-3 Bouchtachoat, 5-3 Toukouki, 6-3 Grunholz
2de helft: 6-4 Cacciatore, 7-4 Grunholz, 7-5 Cacciatore, 8-5 Hzaine, 9-5 Govers, 10-5 Govers, 11-5 Vergauwen, 12-5 Grunholz, 13-5 Govers, 14-5 Hzaine, 14-6 El Handouz