Belgacom en VRT maken zich op voor druk weekend

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgacom en VRT maken zich op voor druk weekend
Foto: © SC

Sporza en BelgacomTV bereiden zich voor op een druk voetbalweekend. Zondagmiddag staan alle Belgische competitiewedstrijden immers op hetzelfde moment geprogrammeerd. Dat wil zegen negen rechtstreekse televisie-uitzendingen, een record in ons land.

11, de voetbalzender van BelgacomTV, zal zondag alle negen competitiewedstrijden gelijktijdig uitzenden. Dat is een primeur in België. De negen wedstrijden worden bovendien zowel in het Nederlans als in het Frans op het scherm gebracht. Verder pakt Belgacom ook uit met drie Italiaanse topwedstrijden en de tweedeklassepartij tussen KVSK United en KV Mechelen.

Belgacom selecteerde uit zijn aanbod drie topwedstrijden. Die wedstrijden krijgen een ruime omkadering met voor- en nabeschouwing. Het gaat om AA Gent - Anderlecht, Roeselare - Standard en Germinal Beerschot - Club Brugge. De andere zes wedstrijden worden ook live uitgezonden, maar krijgen een minder uitgebreide voor- en nabeschouwing.

Naar wekelijkse gewoonte brengt Belgacom ook één wedstrijd via Canvas op het televisiescherm. Dat wordt dit weekend Roeselare - Standard. Opgepast: de partij wordt om 15u uitgezonden en niet op het traditiegetrouwe 18u. Bart Raes en Wim De Coninck zullen de wedstrijd van commentaar voorzien. Bovendien zal men regelmatig overschakelen naar Gent, om te zien wat Standards titelrivaal Anderlecht daar presteert.

Per uitzondering zal Canvas ook uitpakken met een extra Studio 1 - uitzending. Om 18u worden de samenvattingen van alle wedstrijden op de kijkers los gelaten.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties