Moeskroen dreigt bekerfinale niet te spelen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Moeskroen dreigt bekerfinale niet te spelen
Foto: © SC

Moeskroen dreigt er mee om niet te spelen in de finale van de Beker van België als het zijn licentie niet krijgt. Dat laat voorzitter Jean-Pierre Detremmerie weten in De Morgen.

Moeskroen kreeg maandag te horen dat het geen proflicentie voor volgend seizoen krijgt. De club ging in beroep, maar als het ook daar ongelijk krijgt, zakt het naar derde. Volgens Detremmerie wordt dat de doodsteek voor Moeskroen, want een avontuur in derde klasse levert te weinig geld op om de lopende schulden te kunnen afbetalen. "Dan moeten we de club opdoeken en in vierde provinciale opnieuw beginnen."

Detremmerie voert de druk op de Belgische Voetbalbond alvast flink op: "Krijgen we de licentie niet, dan spelen we geen bekerfinale. Waarom om een Europees ticket knokken als we het jaar erop toch in vierde provinciale moeten uitkomen?"

Gunther De Saedeleer, secretaris van het Sportcomité, reageert verrast: "Nog nooit meegemaakt dat een bekerfinalist weigert om te spelen. Het staat ook niet in de reglementen wat er in dat geval gebeurt. Het uitvoerend comité moet dan maar een gepaste oplossing bedenken. Best mogelijk dat Zulte Waregem dan als winnaar wordt aangeduid."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties